Gå til sidens hovedinnhold

Narnia - trollbindende magisk

Artikkelen er over 4 år gammel
MITTNOBLAD

PREMIERE: ØBUTs forestilling ”Narnia - Løven, heksen og garderobeskapet” er basert på C.S Lewis’ klassiker med samme navn. Etter forestillingen har klassikeren for meg endelig blitt en klassiker.

Mandag var det ØBUTs ungdomsgruppe som skulle få utløp for måneder med øving og uker med nervøs premieredatonedtelling. Da som på søndag var salen fylt til siste sete, og litt til. Enkelte måtte pent ta til takke med ståplass, noe som ikke virket å ha noen negativ innvirkning på humøret. Showet ble åpnet av ØBUTs styreleder Sigrid Strand Knudsen, som igjen ga ordet til dagens gjest - Heine Totland.

LES OGSÅ: Peter Pan rocker brakka

Etter Peter Pan-premieren var spenningen stor på om ØBUTS senioravdeling ville klare å følge opp juniorenes suksess. Å hoppe etter Wirkola krever nerver, noe det viste seg at Narnia-ensablet hadde kontroll på i godt monn. Ikke bare traff de hoppkanten perfekt, men de fløy også bakken ned til 5 x 20 i stil. Bravo!

Alt var stille og salen mørklagt, kun brutt av en sprakende radio med en av Churchills retoriske perler fra de tidlige krigsårene. Vi ble helt fra begynnelsen dratt med inn i et England preget av krig, nød og barn som ble sendt vekk fra storbyene til et bedre liv på landet.

Det var her de fire søsknene Peter, Susan, Edmund og Lucy møtte den snurrige professor Kirk, som skulle gi dem husrom og trygghet, et stort hus, en stor hage og et magisk klesskap. Klesskapet var kun et vanlig klesskap helt til Lucy, den yngste av barna, en søvnløs natt "forvillet" seg inn i det og kom ut i en magisk eventyrverden, Narnia. Det er nå eventyret virkelig starter, og det gjør det så til de grader.

Fantastisk morsomt, spennende, skummelt, lyrisk og litt trist. Forestillingen er satt sammen uten dødpunkter og vi sitter bare og venter på at det neste skal skje, og det gjør det, igjen og igjen. Morsomme replikker som faller helt naturlig som perler på en snor, vakker dans, skremmende ondskap og rørende vennskap. Alt dette traktert av ungdomsskolegamle skuespillere man ikke skulle tro gjorde annet enn å spille skuespill, scenevante og trygge i alt de foretok seg.

For å gjøre stemningen og historien realistisk, har kostymegruppa virkelig latt kreativiteten få skinne. Ta en titt på bildene så forstår du hva jeg mener. Det samme gjelder scenografien. Samspillet kulisse og lys skaper så utrolig mange nyanser og stemninger på veldig liten plass og med få virkemidler. Og så var det det magiske skapet da - ganske enkelt genialt løst.

Som med Peter Pan, er selvsagt også dette et stykke som ikke hadde vært mulig å sette istand uten omfattende og betydelig innsats fra foreldre, instruktører og teknikere. Stykket er regisert, tilrettelagt og instruert av Eva Petershagen Åsbø og Maria Cecilie Sandbæk. Kulisser, scene, kostyme, sminke, kiosk og markedsføring er det en utrolig dyktig og dedikert foreldregjeng som står for.

For de som har tenkt å se forestillingen flere ganger, og for de som ennå ikke har sett den. Narnia spilles følgende kvelder: Onsdag 22. mars 18.00, fredag 24. mars 18.00 og lørdag 25. mars 16.00. Alle forestillingene spilles i Bøler kirkes lokaler.

LES OGSÅ:

UKM Østensjø fortsetter å vokse

Bildeserie UKM Østensjø 2017