Seier for barnehagen!

GLADE BARN: Et bra inne-og utemiljø har stor betydning for barns oppvekst og ansatte som jobber der.  Det er utrolig motiverende med ny barnehage og dette er noe vi alle har ønsket oss lenge, sier Sivert Granå Vesterhus på vegne av de ansatte.

GLADE BARN: Et bra inne-og utemiljø har stor betydning for barns oppvekst og ansatte som jobber der. Det er utrolig motiverende med ny barnehage og dette er noe vi alle har ønsket oss lenge, sier Sivert Granå Vesterhus på vegne av de ansatte. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MittnobladSpente foreldre og besteforeldre satt på galleriet i Oslo rådhus da innbyggerinitiativet for en permanent barnehage på Nedre Bekkelaget ble behandlet i Bystyret i forrige uke. Det ble gledetårer og stor lettelse da de fremmøtte fikk være vitner til den enstemmige støtten, både for barnehage med beliggenhet i nærmiljøet, og for at Byråden skal vurdere Bekkelagstunet som plassering for barnehagen.

For barnas beste

Arbeidet med å redde Nedre Bekkelaget Barnehage fra nedleggelse har pågått i lang tid. Det lokale engasjementet med blant annet underskriftskampanje og synliggjøring av behovet for å gi barna en trygg hverdag i sitt nærmiljø, ga endelig resultater.

Stiftelsen Bekkelagstunet og SU i barnehagen mener Bekkelagstunet vil være svært godt egnet for en barnehage av mange grunner

Bekkelagstunet er regulert for sosiale formål, og det har vært velfungerende barnehagedrift der i mange år, før den på 1990-tallet ble erstattet av den midlertidige barnehagen på grunn av byggets dårlige tilstand.

Natur og kultur

Bekkelagstunet er et naturskjønt område med flotte utemuligheter for barna, og barnehagen vil kunne benytte seg aktivt av tilbudet som allerede er etablert på Bekkelagstunet.

I den økologiske kjøkkenhagen vil barna kunne dyrke selv, og lære respekt for råvarer og ta vare på jorda vår. De vil få tilbud om gratis matkurs med fokus på å inspirere barn og unge til at god mat kan være sunt og godt.

I tillegg til fysisk aktivitet som yoga, trening og friluftsliv, vil det også bli lagt til rette for at kunst- og kulturaktiviteter kan bli en del av barnehagedagen.

Oslo Havn ferdigstiller aktivitetsparken Bekkelagsbadet i vinter. Her kommer det badebrygge, ballbinge, skøytebane, akebakke osv. Den ligger som nærmeste nabo til Bekkelagstunet.

Mangfold, kunnskap og vennskap

Området brukes ukentlig av barnehager og innvandrerkvinner fra Grønland. Det vil være en fin arena for integrering og felleskap.

Det er også sauer, kaniner, geiter og høner på området, som vil kunne være til glede og læring for barna.

Nedre Bekkelaget barnehage ligger ved siden av Bekkelagstunet, noe som vil bidra til en naturlig overgang fra barnehage til skole.

Maritim kompetanse

Stiftelsen Bekkelagstunet ønsker å bidra til økt maritim kunnskap og respekt for havet ved å legge til rette for svømme- og livredningskompetanse og aktiviteter ved og i vann. Det vil være viktig for en barnehage og nærmiljø med sjøen som nærmeste nabo.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags