Møte i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget 12. november

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Innsendt «Vladimir og Donald perlevenner eller…..?»

Møte i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget mandag 12. november kl 11.30 – 13.30 med journalist Per Egil Hegge.

Mistro og beskyldninger har også de siste årene ført til steile fronter mellom Russland og USA, og forholdet er nok en gang nesten på frysepunktet. Donald Trump og Vladimir Putin har imidlertid ved flere anledninger uttrykt støtte til hverandre. Tegner den spenningen vi opplever nå, det totale historiske bildet av forholdet mellom de to stormaktene? Hvordan skal vi forstå det komplekse forholdet mellom disse to supermaktene? Har Russland og USA klart å samarbeide tidligere? Hva må til for at amerikanerne og russerne skal få en bedre diplomatisk relasjon?

Per Egil Hegge, journalist og redaktør, var ansatt i Aftenposten fra 1962 til 2005. Han har utgitt biografier, debattbøker og bøker om språk. I Aftenposten var han avisens London-korrespondent, Moskva-korrespondent og Washington-korrespondent i to perioder. Mellom korrespondentperiodene var han blant annet redaktør av A-magasinet. Fra 2004 til 2018 har Hegge hatt sin faste, daglige språkspalte i Aftenposten.

Hegge har en stor litterær produksjon, og har blant annet skrevet bøker om politikk i USA og Sovjetunionen, og biografier om Fridtjof Nansen, Otto Sverdrup og kong Harald.

«Og så må du ikke stille spørsmål» handler om hans kones møte med det norske medisinske miljøet. «De suverene» er et oppgjør med rettspsykiatrien.

I 1969 mottok Hegge Narvesenprisen og i 1993 Gullpennen fra Oslo og Bærums Riksmålsforening. I 2003 ble han utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden og mottok i 2018 Den Store Journalistprisen.

Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl 12. 30. Møtet er åpent for alle.

Vibeke Thue

Leder i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags