100 sangere i alderen 7 til 100 år

Kultur- og frivlligkoordinator og dirigent Benedikte Guttormsen Slørdal ønsker velkommen til Fredskonsert og leser tekst fra vårens skrivekurset  som omhandlet opplevelser fra krigen og ønsket om fred.

Kultur- og frivlligkoordinator og dirigent Benedikte Guttormsen Slørdal ønsker velkommen til Fredskonsert og leser tekst fra vårens skrivekurset som omhandlet opplevelser fra krigen og ønsket om fred. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

“Skal vi synge for de gamle?” Det var spørsmålet dirigenten Linnea Sundfær Haug, i Bekkelaget skolekor fikk på en øvelse før konserten. “Nei”, svarte dirigent Linnea, “vi skal synge sammen”.

DEL

MITTNOBLADEn uvanlig vakker kombinasjon av sangere i alle aldre fylte Bekkelaget kirke med korsang den 8 mai. Korene som inviterte til Fredskonsert var Bekkelaget skolekor og Kirkens Bymisjon Bekkelagshjemmets kor “kor og kveldsmat”.

Det var et ønske fra Bekkelagshjemmet å lage en konsert sammen med et kor i nærmiljøet. “Kor og kveldsmat” koret har ved flere anledninger hatt konsert på sykehjemmet, men etter julekonserten i fjor ble vi enige om at nå ville vi synge for flere, forteller kultur- og frivilligkoordinator Benedikte Guttormsen Slørdal. Vi ønsker å vise hvilket engasjement og ressurser som finnes blant beboere på Bekkelagshjemmet. Det er sjelden vi ser eldre som bor på sykehjem, opptre i samfunnet, i kveld opptrådde de med sang, høytlesning og diktlesning. Det er også viktig for oss å vise at vi er en del av lokalsamfunnet og at generasjoner møtes.

Fred over alle på jorda sang barna og de gamle til en fullsatt kirke denne vakre maikvelden. Publikum fikk også høre fløyte- og munnspill solo, høytlesning av skrivekurstekster fra sykehjemmet og til slutt, Heine Totland som var med å sang på We are the world. Kollekten gikk til Redd Barna.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags