Det rocker i Bekkelaget Bandskole

 Fullt hus når bandskolen holder konsert. Selma (vokal) og bandet får trampeklapp.

Fullt hus når bandskolen holder konsert. Selma (vokal) og bandet får trampeklapp. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

mittnoblad Bekkelaget Bandskole er i gang med nytt semester. Dette er tiende året Bekkelaget Bandskole tilbyr barn og unge mellom 10 og 18 år i vårt nærmiljø på Ekeberg, Bekkelaget, øyene og Nordstrand rein musikkglede.

- Nå er det ledige plasser, så er det noen som ønsker å lære seg å spille gitar, bass, trommer, keyboard eller synge i band, så kom og bli med oss, sier Aleksander Lorentzen, daglig leder.

- Vi øver hver onsdag i Menighetshuset ved Bekkelaget kirke. Ta kontakt via www.bekkelagetbandskole.no

På det meste er det sju band, med fem musikere i hvert band. På hver bandøving får først hver elev individuell opplæring med egen lærer på sitt instrument før bandet samles og øver sammen siste halvdel.

- Det er utrolig å se hvor raskt ungene kommer fra null forkunnskaper til å spille kule refrenger av kjente poplåter i samspill - og det er ikke så lett! Så går det fort fremover derfra , sier Aleksander.

Bandskolen tar inn både elever uten forkunnskaper og elever som kan litt eller mye. Så settes de sammen i band som skal fungere godt.

Hvert semester avsluttes med konsert for familie og venner.

- Det er ganske imponerte foreldre og venner i salen da! sier styreleder Ingunn Tysse Nakkim.

- Jeg har selv hatt to barn her i til sammen fem år, og det har vært et supert tilbud til mine musikkglade unger.

Bandskolen ble i sin tid startet av ivrige foreldre og prest Henning Vik i Bekkelaget kirke. Det er fortsatt frivillige foreldre som driver skolen, med hjelp fra daglig leder Aleksander Lorentzen på deltid. Aleksander og de andre lærerne på bandskolen er selv studenter ved musikkhøyskoler i byen, og bandskoleelevene betaler akkurat nok til at lærerne får sine lønninger. Resten er frivillig arbeid.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags