Spa, tango og smoothie

Klare for et deilig bad: The Well sponset elevene med gratis dagspass til beboerne. T.v: Odbjørg Hansen, Christine Vestad Bratlie, Victoria Majlena Frydenlund, Tia Jensine Helgesen.

Klare for et deilig bad: The Well sponset elevene med gratis dagspass til beboerne. T.v: Odbjørg Hansen, Christine Vestad Bratlie, Victoria Majlena Frydenlund, Tia Jensine Helgesen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hva skjer når du slipper 15 elever fra Holtet videregående skole inn på Bekkelagshjemmet. Jo, det blir livsglede!

DEL

MittnobladI flere år har Bekkelagshjemmet og Holtet VGS hatt et samarbeid der 14 elever fra VG1 helsefagelever kommer hvert år, hver onsdag hele skoleåret, for å gjøre ulike aktiviteter sammen med beboere og dagsenterbrukere.

Nylig var tre elever og to beboere på The Well, et spasenter i Kolbotn. Den ene beboeren kunne fortelle i etterkant at hun ikke kunne tro det var sant, forteller kultur og frivilligleder Benedikte Guttormsen Slørdal. Hun fortalte med stor glede om hvilken fornøyelse det vår å bade sammen med de omsorgsfulle ungdommene. Beboerne, elevene og en lærer nøt et deilig varmt bad og et kafebesøk i vakre omgivelser.

Uken etterpå, onsdag den 7. juni var det også duket for en fantastisk flott opplevelse. Livsglede for eldre-elevene i samarbeid med Bekkelagshjemmet inviterte til konsert med Orquesta del centinario. Et band bestående av tilreisende musikere fra Brasil, Argentina og Norge. De serverte vakker tangomusikk til en fullsatt kafe. Det var stor begeistring for musikken, men også for den deilige smoothie som elevene hadde laget i stand og serverte.

Livsglede for eldre-elevene gjør en flott innsats på sykehjemmet, med et variert program, det være seg bowling, nyttårsball, “vinter-bålpannekos”, turer, spill og da også tur til The Well. De har også det siste året fått støtte fra Bekkelaget – og Ekeberg Lions. Noe de setter stor pris på.

Ungdommene får ansvar, de opplever mestring og det viktigste er kanskje det gjensidige møtet mellom generasjoner, mellom ungdom og eldre. Her gir beboere og dagsenterbrukere ungdommene oppmerksomhet og bekreftelse på at de er verdsatt, at de er betydningsfulle slik som de er.

Kultur- og frivilligleder Slørdal kan fortelle at 13 av 14 elever i fjor valgte å gå videre på helsefagutdannelsen som følge av deltagelsen i året som Livsglede for eldre-elev. Et bevis på det viktige samarbeidet mellom en skole og et sykehjem. 

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags