Prisvinnere på biblioteket

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

mittnobladOnsdag 25. april kl. 19.00 inviterer Deichman Lambertseter til samtale mellom forfatterne Demian Vitanza og Zeshan Shakar, sammen med Helen Heger Voldner. Voldner er til daglig programansvarlig på Furuset bibliotek og aktivitetshus.

I 2017 ble det utgitt to viktige romaner om oppvekst, identitet, integrering, radikalisering og ekstremisme: "Dette livet eller det neste" av Demian Vitanza og "Tante Ulrikkes vei» av Zeshan Shakar. Forfatterne har ikke møtt hverandre på en scene før, men kommer Deichman Lambertseter til samtale med Voldner.

I «Dette livet eller det neste» forteller den straffedømte fremmedkrigeren Tariq sin historie til forfatteren Demian Vitanza. I «Tante Ulrikkes vei» forteller ungdommene Mo og Jamal fra Stovner om dagliglivet sitt til en forsker fra NOVA (Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring). Vi spør: Hva vil det si å være norsk? Hva gjør andres blikk med identiteten din? Kan Tariq, Mo og Jamal noen gang bli norske (nok)? Vil de være norske? Er de norske selv om de ikke vil? Finnes det et sted mellom nasjonaliteter, flere steder? 

Zeshan Shakar vant nylig Tarjei Vesaas’ debutantpris, mens Demian Vitanza vant Ungdommens kritikerpris. Det blir altså to ferske prisvinnere som møtes til samtale på biblioteket. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen! 

David Jønsson

Konsulent, Deichman Lambertseter

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags