Gå til sidens hovedinnhold

Deichman Oppsal blir aldersvennlig bibliotek

Artikkelen er over 2 år gammel
Innsendt

Deichman, Sykehjemsetaten og Bydel Østensjø vil gjøre biblioteket mer tilgjengelig for eldre og mennesker med demens. Første skritt er å høre hva disse gruppene ønsker selv.

- Mange av bydelens eldre bruker oss allerede, men vi har god plass til enda flere. Derfor vil vi finne ut hva eldre brukere savner hos oss og hvordan vi kan tilrettelegge tilbudet vårt best mulig, sier seksjonsleder på Deichman Oppsal, Mari Gudim Torp.

Biblioteket inviterer nå eldre, personer med demens og deres pårørende til et åpent møte tirsdag 28. august klokka 10:30. på Deichman Oppsal

- Vi vil vite hvilke tilbud folk liker, hvilke tilbud de savner, og hva de mener vi kan gjøre annerledes for å bli et enda bedre sted for bydelens eldre og de som har demens. Hvor lett er det å finne fram i biblioteket? Er skiltingen god nok? Får man hjelpen man trenger? Dette er noen av spørsmålene vi vil se på, sier Torp.

Sykehjemsetaten ved Senter for fagutvikling og forskning samarbeider med Deichman og Bydel Østensjø om å gjøre Deichman Oppsal til et alders- og demensvennlig bibliotek. Nasjonalforeningen Nordstrand/Østensjø Demensforening støtter initiativet.

- Hos oss skal alle føle seg både trygge og velkomne, og det er akkurat det vi skal oppnå med dette arbeidet, sier Torp.

Deichman Oppsal holder til i Vetlandsveien 99 – 101, 0685 Oslo