Gå til sidens hovedinnhold

Spennende treff med lokal forfatter

Artikkelen er over 3 år gammel
mittnoblad

Publikum fikk høre en unik historie da Godlia-forfatter Per E. Hem gjestet Deichman Oppsal torsdag 1. mars.

- Kjempespennende! var reaksjonen fra publikum etter Hems foredrag.

Hem hadde fortalt om livet til Johannes Sigfrid Andersen, alias «Gulosten», som i mellomkrigstiden var Norges mest kjente kriminelle. Tilhørerne lærte om hvordan «Gulosten» gikk fra å være forbryter til å bli med i Kompani Linge under krigen, før det gikk galt igjen i etterkrigstiden. Hva var han mest, kjeltring eller krigshelt? var ett av spørsmålene Hem reflekterte rundt.

Per E. Hem fra Godlia har nylig skrevet den kritikerroste boka «Mannen fra underverdenen» om nettopp Gulosten. Blant hans tidligere verk er «Megleren Paal Berg», om politikeren og høyesterettsjustitiariusen som mange også forbinder med en vei på Bogerud.

Hems foredrag var en del av Deichman Oppsals nye tilbud «torsdagstreff», som finner sted hver torsdag klokken 11.30-12.30.

– På torsdagstreffene skal vi ha varierte aktiviteter, kaffe og hyggelig samvær, forteller leder for biblioteket Mari Gudim Torp.

– Noe av det som står på programmet framover er foredrag med Sissel Gran, bridge for nybegynnere og fotohjelp. Alt er gratis og åpent for alle. Velkommen!