Pop-up kafé på Bogerud torg

Den grå parkeringsplassen utenfor Bogerud senter ble torsdag forvandlet til et livlig torg. Mange beboere i området drømmer om å ha det slik på permanent basis.

Den grå parkeringsplassen utenfor Bogerud senter ble torsdag forvandlet til et livlig torg. Mange beboere i området drømmer om å ha det slik på permanent basis. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL
Fargerike bord, grønne planter, søte kaker og sunne supper dukket plutselig opp midt blant biler og asfalt på Bogerud torg sist torsdag.

MITTNOBLAD  

- Å, tenk om vi kunne hatt det sånn her hver dag!

Det var gjennomgangstonen da bogerudfolk på vei hjem fra jobb slo seg ned i sola til spontan suppemiddag og slarving med naboer og kjente midt på torget.

Bak den spontane pop up-kafeen sto Hilde Moen Solberg, initiativtaker til foreningen Bare hyggelig, som jobber for å få til en samfunnskafé i bydel Østensjø, samt frivillighetssentralen på Bøler, skolehagegruppa på Rustad Skole og Aurora R. Johansen og Maria Hougaard Storaker, som begge er mastergradsstudenter i landskapsarkitekttur ved NMBU og skriver mastergrad om nettopp utviklingen av Bogerud torg.

LES OGSÅ: Bogeruds grønne oase
 

Bydelsdagene

Kafeen kom i stand i forbindelse med Østensjø bydelsdager. Johansen og Hougaard Storaker samlet inn innspill gjennom hele dagen fra bogerudbeboere om hva de ønsker for torget når OBOS etter planen skal i gang med å bygge ut og oppgradere Bogerud senter senere i år.
 

Frivillighetssentralen holdt gratishjørne, der brukt sportsutstyr byttet eiere og velsmakende grønnsakssuppe, kaker, limonade og iskaffe ble servert fra skolehagegruppa.

LES OGSÅ:

Bydelsdager i fyr og flamme

Gledestårer for skoleplass på Rustad
 

Jobber for fast kafé

Naboinitiativet Et Levende Bogerud, som står bak de årlige torgfestene i slutten av august, har lenge jobbet for å påvirke OBOS til å legge til rette for kafédrift ut mot torget når senteret skal bygges ut.
 

En uformell spørreundersøkelse En Levende Bogerud gjennomførte i 2015 viste også at en kafé og et godt møtested på senteret, er det som savnes mest i området.

LES OGSÅ:

T-banekunst irriterer folk på Bogerud

Debatt: Kunst til besvær

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags