Samfunnskafé

Foreningen Bare hyggelig ønsker seg et lokale til en samfunnskafé i Østensjø bydel, som skal driftes utelukkende ved hjelp av dugnad og frivillig innsats, til beste for alle i området.

LES FLERE SAKER OM BYDEL ØSTENSJØ HER

Vi håper at både privatpersoner, lag og foreninger, bydel/kommune og næringsliv, kan samles om ett felles mål, gjennom sosialt entreprenørskap (https://no.m.wikipedia.org/wiki/Sosialt_entreprenørskap).

Når dette ordner seg, vil en vanlig ettermiddag på samfunnskaféen være omtrent slik:

Det er mye liv og aktivitet, og alle mulige slags folk. Foreldrene kan gå på butikken, mens de minste barna er på samfunnskaféen og leker, og de litt større barna gjør lekser først.

Mange eldre er innom i forbindelse med et kurs de skal på for å lære seg å bruke nettbrett, og det er et av fotballagene som selger vafler til inntekt for klubben denne dagen.

LES OGSÅ:

Beboerseier på Bogerud

Ja til et grønt og varmt Manglerud

Ombruk og arbeidstrening

Vi ønsker å få muligheten til å kunne tilby kaffe og rykende ferske bakervarer, og kanskje ferdiglaget middag en dag eller to i uken, til de som bor i området.

Vi vil at de som selger kaffen, baker brødene, og lager maten, er folk som er på aktivisering og arbeidstrening hos NAV, ungdommer som trenger arbeidserfaring, husmødre som trenger et hyggelig miljø hvor de kan bruke og lære norsk, eller besteforeldre som har noe tid til overs, som de kan tenke seg å bruke sammen med folk i nærmiljøet.

Vi mener at alle kan - og bør - brukes til noe. Så da må vi finne noe nyttig å gjøre, som samtidig er hyggelig!

Vi ønsker å tilby leksehjelp til skolebarna, og forhåpentligvis også noen små, interessante hurtigkurs. Vi vil samarbeide med så mange som mulig i området, for å kunne hjelpe folk med å finne frem til aktuelle kurs på bibliotek eller frivilligsentraler i nærheten. Vi ønsker å være et tillegg til annen frivillig aktivitet. Hjelpe til med - og ved - å nå enda flere.

Vi kan arrangere språkkaféer, både med norsk, engelsk og tegnspråk, eller andre språk.

Vi vil også prøve å lage et godt system for ombruk. Barneklær og leker som noen har til overs, bør gå videre til noen som trenger dem. Vi håper også å få med oss noen, en bestefar, kanskje, som kan fikse småting. Kanskje noen kan reparere en vekkerklokke eller sy i stand noe?

Hvis noe må kastes, vil vi være med på å bidra til at det blir enkelt å sortere riktig.

Vi håper at dette skal være en arena hvor alle kan føle seg vel, og at vi virkelig ser hverandre.

PS. Hvis det er noen som har tips til noen lokaler som kunne egne seg til dette, er det bare å komme med dem!

PopUp-Kaféen på Bogerud torg på torsdag, var det første Bare hyggelig-arrangementet, og vi vurderer å fortsette med å lage PopUp-Kafé, for det så ut til å bli akkurat så bra som jeg hadde håpet.

Sjekk forresten gjerne ut spleisen min; https://www.spleis.no/project/4511