Tradisjonen tro markerer Deichman Bøler Anne-Cath. Vestlys bursdag den 15. februar. I år blir det vandring i Vestlys fotspor på Bøler.

Vandringen er et samarbeid med Østensjø historielag. Leder i Historielaget Knut Helge Midtbø viser hvor Vestly bodde og ferdes, og forteller morsomme anekdoter fra Vestlys liv i nærmiljøet. Etter vandringen blir det kaffe og solbærtoddy på biblioteket, mens bibliotekar Katrine Judit Urke forteller litt om Vestly og leser fra hennes bok «For de voksne». Frammøte for vandringen er klokka 18 på biblioteket.

Feiringen av Vestly fortsetter på biblioteket den påfølgende lørdagen, 17. februar. Da er det barnas tur, med høytlesning om Knerten og Knerten-verksted, klokka 12.

- Anne-Cath. Vestly-dagen ble første gang arrangert i 2010 i forbindelse med at Anne-Cath. Vestly det året ville fylt 90 år, forteller barne- og ungdomsbibliotekar Anniken Thorsen på Deichman Bøler.

- Ettersom Vestly levde mesteparten av sitt voksne liv på Bøler, føler vi en spesiell tilknytning til henne og hennes forfatterskap. Den første Anne-Cath. Vestly-dagen ble arrangert på biblioteket i nært samarbeid med Østensjø bydel, Gyldendal forlag og ikke minst med svært vennlig deltakelse fra familien Vestly. Barn på lokale skoler deltok i en konkurranse der de leverte inn tegninger og Knerten-figurer. I tillegg hadde elever fra Nøklevann skole laget en utstilling til biblioteket, under kyndig ledelse av kunstneren Stefanie Reinhart. Vi hadde et hyggelig arrangement på kvelden der Jo Vestly fortalte om sin mor. Også Elin Prøysen, som har skrevet en biografi for barn om Anne-Cath., deltok. Biblioteket var smekkfullt av folk, og det var en ordentlig festkveld. Skolekorpset sørget for musikk, noe som var litt ekstra gøy fordi korpsets gamle uniformer var tegnet av Anne-Cath.s mann Johan, i tillegg til at begge Vestly-sønnene har spilt i korpset, forteller Thorsen videre.

- Biblioteket fant fort ut at vi ønsket å etablere Anne-Cath. Vestly-dagen som en årlig festdag på Deichman Bøler!

FRA ARKIVET:

Feiret historiens første Anne-Cath. Vestly-dag

Vestly-dag ga besøksrekord

Jo Vestly tilbake på Bøler