Storslagen påskekonsert i Bøler kirke

Det Norske Kammerorkester

Det Norske Kammerorkester Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MittnobladMandag 10. april i påskeuka er det duket for en stor musikalsk opplevelse i Bøler kirke når Det Norske Solistkor og Det Norske Kammerorkester kommer på besøk. 

Påskekonsertene med de to eliteensemblene har blitt en tradisjon som hovedstadens musikkelskere verdsetter og sammen skaper de unike opplevelser når Mozarts store messe i c-moll står på programmet. 

- Vi har solister fra øverste hylle. Gjestedirigent er Bernard Labadie, kjent for sine tolkninger av barokk- og tidlig klassiskmusikk. Han er en av de mest markante skikkelser i verden i dag til å lede verk som c-mollmessen, sier Kammerorkesterets direktør Per Erik Kise Larsen.

Labadie har med seg et glimrende lag av etterspurte solister: sopranen Lydia Teuscher, alten Eleanor Dennis, tenoren Magnus Staveland og barytonen Mark Stone. Magnus Staveland fra Stavanger er en meget etterspurt opera- og konsertsanger og opptrer regelmessige på verdens store scener inkludert Teatro alla Scala i Milano, Theater an der Wien og ikke minst Den Norske Opera & Ballett.

Dirigent Bernard Labadie (Pressefoto)

Dirigent Bernard Labadie (Pressefoto)

Mozarts ufullendte mesterverk 

Repertoaret ved mandagens konsert er den 'store' c-mollmesse av Mozart. 

Som med Mozarts Requiem, ble den aldri fullført fra komponistens hånd, men er senere rekonstruert i ulike utgaver. Uansett regnes den som den største og mest utarbeidede av Mozarts kirkelige verk og ikke minst et av de mest fremførte i forbindelse med påskefeiringen.

Program


Joseph Haydn Symfoni nr. 98


Johann Sebastian Bach Komm, Jesu, komm

Wolfgang A. Mozart Messe i c-moll, K. 427

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags