Jazzmesse på allehelgensdag

Helge Hurum. Jazzmusiker, komponist, arrangør og orkesterleder.

Helge Hurum. Jazzmusiker, komponist, arrangør og orkesterleder. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MittnobladHelge Hurums orkester, med blant annet jazzlegendene Helge Hurum, Knut Risnæs og Frode Nymo, inviterer til jazzkonsert sammen med koret Parenti Vocalis i Bøler kirke søndag 5. november kl. 19.00.

Hovedverket er Helge Hurums egen jazzmesse «Hear Thou Our Prayr’». Messen, for storband, orgel og kvinnelig vokalsolist, er et bestillingsverk fra 1978. Det har vært fremført ved en rekke anledninger i inn- og utland og har med årene blitt et meget benyttet verk.

I tillegg vil koret blant annet fremføre to satser fra Duke Ellingtons «Sacred Concert».

Orkesteret vil også ha sin avdeling før det hele avsluttes med «Hear Thou Our Prayr’».

Helge Hurum fylte nylig 80 år, og han har tatt initiativ til rearrangering av verket for mindre orkesterbesetning - dette for å kunne ha større fleksibilitet med hensyn til organisering og formidling av musikken, gjennom spesielt utvalgte og dedikerte profesjonelle musikere.

Tanken bak «Hear Thou Our Prayr’» er ifølge komponisten å beskrive hvordan en messe ville være på tvers av ulike trossamfunn og uavhengig av hvor den ville blitt fremført. Her er benyttet ulike toneelementer fra Europa, Afrika, Asia og Latin-Amerika og ulike bønnetekster, fra den gamle russiske liturgi til den kjente bønnen av Frans av Asissi,

Messen har fem satser av varierende karakter; ballade, swing, jazz/rock og koral.

Solist er Åshild Skiri Refsdal og korets dirigent er Vigdis Oftung.

Billetter selges ved inngangen.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags