Populært trimtilbud bygger bro mellom generasjonene

Stor variasjon i øvelsene, som passer for de fleste.

Stor variasjon i øvelsene, som passer for de fleste. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

mittnobladTreningen i Bøler flerbrukshall er en møteplass mellom generasjoner.
 

I høst inngikk Oslo idrettskrets 60+, Ulsrud videregående skole (vgs) og fysioterapeut i Bydel Østensjø et samarbeid om et gruppetreningtilbud for godt voksne. 

Gruppa heter "Inn-på-tur" og var ment som et alternativ til trimturen ute under den lange vinteren som var. 

Samarbeidet med Ulsrud vgs. begynte som et prøveprosjekt, da elevene har treningsledelse på timeplanen og skal praktisere dette. Bare etter et par uker var det klart at både elever og deltakere likte det de drev med, og et nytt tilbud var skapt. I stedet for å bare gå "inn på tur" har elevene instruert i fine øvelser for styrke og balanse, hatt ball-lek og hinderløyper og mye fokus på det lystbetonte ved bevegelse og aktivitet. 

På denne måten er det skapt et tilbud der elevene får kompetanse i arbeid med eldre og gjør et bidrag i lokalmiljøet, samtidig som de eldre får et godt treningstilbud, som i tillegg både er sosialt og lærerikt. 

Gruppa tar sommerferie, men starter opp igjen til høsten, og forhåpentligvis fortsetter det gode samarbeidet med elevene på Ulsrud vgs. 

Vi trener i Bøler flerbrukshall onsdager klokken 14.00 og har alltid plass til flere!

For mer informasjon, ta gjerne kontakt med fysioterapeut Line Wadel: 917 81 162.
 

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags