Populær Stolpejakt på Nordstrand

PREMIEDRYSS: Eliteløper Simen Västlund fra Bækkelaget SK Orientering kunne overrekke premier til en aktiv gjeng stolpejegere: Thomas Holsæter (12) som har skolerekord med 185 stolperegistreringer i flere distrikter, lærer Thomas Bernås som inspirerer elevene til å finne frem på kartet og Idil Mohamed (12) som til sin store overraskelse var den som ble stolpebesøker nummer 100.000.

PREMIEDRYSS: Eliteløper Simen Västlund fra Bækkelaget SK Orientering kunne overrekke premier til en aktiv gjeng stolpejegere: Thomas Holsæter (12) som har skolerekord med 185 stolperegistreringer i flere distrikter, lærer Thomas Bernås som inspirerer elevene til å finne frem på kartet og Idil Mohamed (12) som til sin store overraskelse var den som ble stolpebesøker nummer 100.000. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Innsendt - Jeg ble veldig glad, sier Idil Mohamed (12) om da hun fikk vite at nettopp hennes stolpebesøk ble registrert som nummer 100.000 i Stolpejakten Nordstrand.

Stolpejakten på Nordstrand har blitt stadig mer populær. I sommer ble fjorårets rekord på 67.000 registrerte besøk fordelt på de 70 stolpene i distriktet passert. Derfor var arrangør Bækkelaget SK Orientering spente på om det ville bli mer enn 100.000 besøk i år.

LES OGSÅ: Hvem blir besøkende nummer 100.000 i Stolpejakten?

Rekordår

Da sesongen ble avsluttet i begynnelsen av november, hadde Stolpejakten Nordstrand nærmere 5.000 aktive deltakere som til sammen hadde registrert stolpebesøk 113 309 ganger.

- Det ble rekordår, konstaterer Simen Wästlund. Han er eliteløper i Bækkelaget Sportsklubb Orientering og hadde i forrige uke gleden av å dele ut en hodelykt i premie til Idil Mohamed (12) som Stolpejaktens besøkende nummer 100.000.

Premie ble det også til den mest aktive stolpejeger-skolen i området. I år var det Karlsrud skole som stakk av med seieren. Elevene har i snitt besøkt 17 stolper, og til sammen stått for mer enn 3.478 registrerte stolpebesøk denne sesongen. De fikk overrakt «bankkort» med 3.000 kroner som de kan bruke til å kjøpe noe som inspirerer til fysisk aktivitet.

Imponerende skoleinnsats

– Jeg er imponert over iveren etter å finne stolper, sier Wästlund. Selv er han god på å finne orienteringsposter, men nybegynner som stolpejeger.

– Det er moro å høre at stolpene bidrar til orienteringstrening på skolene, og at det har inspirert flere hundre elever til å løpe med kart på jakt etter stolper.

– Dette er Pokemon Go-generasjonen, smiler lærer Thomas Bernås. Han har sluppet elevene rett ut med kart i hånden, og de har funnet frem.

– Teorien fletter vi inn etter hvert, sier han.

– Det er flott å starte med litt praktisk trening, og veldig fint for oss at stolpene står fast gjennom sesongen. Det gir en lavterskel anledning til å gjennomføre orienteringsundervisningen vi skal gjennom, sier læreren.

Forbereder neste sesong

- Neste år skal jeg finne minst 200 stolper, forteller Thomas Holsæter (12). Han har skolerekord på Karlsrud med 185 registrerte stolper i år. Da holdt det ikke med de 70 som var utplassert på Nordstrand i år.

– Vi har funnet stolper når vi har vært på hytta også, forteller han.

Så er det bare å vente til våren. Da kommer det nye stolper på nye steder, lover Bækkelaget SK Orientering.

Fakta om Stolpejakten:

• Stolpejakten er et landsomfattende lavterskeltilbud til alle som har lyst til å kombinere tur i nærmiljøet med jakten på stolper. Mer informasjon om dette finnes på Stolpejakten.no

• Årets stolpejakt på Nordstrand avsluttes med mer premieutdeling, refleksskattejakt og servering av pepperkaker og gløgg ved Bækkelaget SKs klubbhus ved Ekeberghallen onsdag 5. desember mellom klokken 1800 og 1930.

• Der blir det blant annet delt ut den eksklusive Stolpejakten Nordstrand-buffen til alle som er under 12 år og har tatt minst 5 stolper, og alle over 12 år som har tatt minst 40 stolper.

• Neste års sesong starter i mai, og da blir det minst 70 stolper på Nordstrand, og takket være midler fra Sparebankstiftelsen DNB blir det også utarbeidet kart og utplassering av stolper på Søndre Nordstrand.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags