Ungdomsrådet arrangerte kafédialog - bytter ut tre rådsmedlemmer

Lars Petter Solås (FrP) besøkte Kafédialogen

Lars Petter Solås (FrP) besøkte Kafédialogen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtDen årlige kafédialogen i regi av Ungdomsrådet i Bydel Nordstrand ble avholdt 5. november på Lambertseter fritidsklubb. Representanter fra alle ungdomsskolene i bydelen var tilstede, samt elever fra Kongshavn og Munkerud. 

Det er litt melankolsk for leder Olaf Alexander Styrmoe (19) og nestleder Philip Aarstein (19), som har deltatt på samtlige av de siste fem kafédialogene.

"Det er en arena for å møte engasjert ungdom, samt rekruttere nye rådsmedlemmer", sa Aarstein. Lederduoen går nemlig av ved nyttår.

"Vi har sittet siden 9.klasse, så det er vel på tide, men det har vært veldig lærerikt og gøy", mente guttene. 

I tillegg til dem, går Israa Tamin (19) av. Hun har vært medlem av rådet siden forrige kafédialog.

I diskosalen på Klubben spiste representantene pizza, drakk brus og diskuterte status for ungdommer i bydelen. På ulike bord diskuterte gruppene temaer som Ungdomsmiljø, Skole, Fritid og neste års råd - hvordan profilere oss, bevilge penger og fortsette å rådgi bydelspolitikerne.

Lars Petter Solås (FrP) fra Barne-, Ungdom og Kulturkomiteen fortalte om viktigheten av medvirkning, hvilke muligheter som åpner seg for medlemmene i rådet og litt om gjennomslagene Ungdomsrådet har hatt.

«Det er blant annet på bakgrunn av deres innspill og innsats, vi voksne politikere nå endelig har fått inn søknaden om en ny ringbuss - en buss som gjør det lettere for innbyggere å ta seg på tvers av bydelen», sa Solås.

«Dette er en av de første sakene jeg ble introdusert for i 2014, da jeg ble medlem av rådet», sier Styrmoe.

«Da er det jo morsomt å se at vi høres, tas på alvor og at vår stemme betyr noe.»

I år har rådet bevilget penger til Kongshavnrevyen, elevbedrifter, opprettelsen av en veldedig organisasjon, musikkutstyr til The Brix, inkluderingskonsert og lokale foreninger med behov for støtte. Det er stadig fler som søker penger, og det syntes vi er hyggelig.

«Vi har 240.000 kroner årlig for en grunn! Vi ønsker å bruke dem konstruktivt, på gode, sunne prosjekter med forankring i lokalsamfunnet», sier Ifraah Abdi (18).

Ungdomsskoleelevene var godt fornøyde med dagen, og fikk til slutt muligheten til å søke om plass i rådet. På vei ut fikk de også politisk fravær av sekretær Anna Opland Stenersen.
 

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags