Hvert år etter at det ble ansatt kokk i Søndre Dal Gård barnehage har det blitt arrangert Fiskedag i barnehagen. Det er på tiende året at Siv Helmersen går i spissen for å gi barna en helt unik fiskeopplevelse.

25. april i år ble det igjen arrangert fiskedag i Søndre Dal Gård barnehage. Denne dagen hentes det inn mengder med fisk og skalldyr i et utvalg av sorter og slag. Blant annet torsk, sei, ørret, rødspette, kreps, reker, blåskjell og litt tang og tare for å få den rette sjø-følelsen.

I tiden før fiskedagen, i begynnelsen av april, starter inspirasjonsarbeidet på avdelingene. Det er fokus på livet i vannet, i fjæra, under vann og over vann, og det males, tegnes, lages, snakkes og synges om livet under vann. Avdelingene begynner å ligne på akvarium med sjøhester og sjøstjerner, fisker, tang og tare.

I år startet fiskedagene med teater i fellessamling i barnehagen. To ansatte, Marianne Boge og Martina Holm, var utkledd som Fru Hyse og Frk. Makrell som var lærere for 1.klasse på fiskeskolen. Frk. Makrell kom med fakta, mens fru Hyse demonstrerte med hele seg og rekvisitter om de ulike fiskeslagene som finnes i havet. Vi avsluttet med å se på film om krabber og sjøstjerner på storskjerm.

25. april kom endelig Fiskedagen, som på mange måter er den store finalen i fiskeukene. Alle barna samlet seg utenfor ved et langbord dekket med fisk og skalldyr i alle slag. Kokken Siv fortalte om fisker og skalldyr, og barna fikk se, lukte og smake. Hun viste på oppfordring fra barna hvordan tungen til torsken ser ut, og hun sløyet og viste fram hjerte, tarmer og lever. Hun viste fram en uer med piggete finner, og fortalte om motgiften den har i øynene. Vi lærte om hvorfor piggvar heter piggvar, og at rødspetten har røde flekker. Dette var en spennende og lærerik dag, der barna fikk undre seg og ta i bruk alle sansene.

Fiskedagen og fiskeukene er både et engasjement fra kokken om fisk og sunn mat, det er en dag til lyst og glede for barna, og det er en påminnelse om det fantastiske livet under vann som vi må ta like godt vare på som livet over vann.