Sirkus i Ekeberg idrettsbarnehage

Sirkusdirektørene Lotte og Mikkel med kjepphestekvipasjer

Sirkusdirektørene Lotte og Mikkel med kjepphestekvipasjer Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MITTNOBLADAvdeling Maximus, førskolegruppa i Ekeberg idrettsbarnehage har jobbet med tema Sirkus i hele vårhalvåret. Prosjektet ble avsluttet med en storslagen sirkusforestilling ved Speiderhytta på Ekeberg. Foreldre, søsken og besteforeldre benket seg på utendørs tribuner rundt en flott manesje. De fikk utdelt program og popcorn mens de ventet på det store showet.

Først kom seks flotte ekvipasjer, jenter på selvlagde kjepphester viste et flott show med både sprang og dressur.

Sirkusdirektørene Lotte og Mikkel introduserte hvert nummer med høy stemme. Det første nummeret var trylling med Aurora og Hannah. Aurora tryllet bort en kulepenn, Hannah svelget sverd. Etterpå tryllet Aurora bort hele Hannah. Hun stakk spisse sverd gjennom esken som Hannah hadde krøpet ned i, og heldigvis kom Hannah hel og fin tilbake fra esken.

Neste akt var de spretne akrobatene, Regnbuegjengen kledt i fargerike vester. De viste vågale hopp, saltomortale og hopp gjennom tønnebånd.

Sirkusdirektørene introduserte neste akt; De hysterisk morsomme klovnene, Albertine, Emil og Henrik. De satte hele salen i latter, kjempet kamper med seg selv og hverandre, datt om kull og lekte seg med både stoler og sverd.

Neste akt var dyresirkus "Sirkus Mikkelikski", Alf Prøysen sin fantastiske historie om Mikkel Rev som lager sirkus med Bolla Pinnsvin, Helene Harefrøken og Nøtteliten. Til flott musikk laget dyrene akrobatikk. Særlig Amanda imponerte hengene fra trapesen.

Sirkus Maximus bød så på slangetemmer og magedans anført av Iris. Sjelden har vi sett slik flott magedans utført av en seksåring.

Regnbuegjengen kom inn igjen til flere hopp, og avsluttet med pyramidebygging.

Som avslutning kom hele avdelingen med 18 barn inn på kjepphestene sine og tok i mot stående applaus. Knapt et øye var tørt hos publikum.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags