Ola Elvestuen med kraftig angrep på Byrådet

Ola Elvestuen kritiserte byrådet under Ekebergmarsjen 2017

Ola Elvestuen kritiserte byrådet under Ekebergmarsjen 2017 Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag 18. juni ble Ekebergmarsjen avholdt på Ekebergsletta i regi av Oslo og Nordstrand Venstre.

DEL

MittnobladDe omlag 65 fremmøtte på Ekebergsletta koste seg med kaffe i flott sommervær samtidig som de fikk høre at Venstres politiske rådgiver Andreas Skjæret, Anders Røberg-Larsen fra Byrådet og AP og Tony Isaksen fra BSK informerte om BSK og Oslo idrettskrets' planer.

I følge Isaksen foreligger det ennå ikke skisser og BSK/OIK ligger ca 4 måneder etter KFUM. BSK har ikke skrinlagt planene om svømmebasseng, selv om KFUM har planer om det samme. KFUM planlegger et mindre, medlemsbasert basseng i forbindelse med treningssenter, mens BSK satser på et 25 x 50 meters basseng dersom det er behov for det i byen.

LES OGSÅ: Et skritt videre for planer rundt Ekeberghallen

Oslo Idrettskrets, som er det tredje prosjektet i tillegg til KFUM og BSK, legger opp til å samordne og effektivisere egne kontorplasser, slik at de kan leie ut kontorer til for eksempel Utdanningsetaten i Oslo kommune. Dette fikk Ola Elvestuen til å gå til frontalangrep på Byrådet. Han kritiserte hestehandelen mellom Arbeiderpartiet, Høyre og FrP, som tillot en økning i fotavtrykket fra drøyt 10 000 m² til 13 000 m² og en økning i maks tillatt høyde fra 12 til 19 meter som dårlig håndtverk.

– Når du sitter i Byråd og havner mellom to ytterpunkter, er du en veldig dårlig forhandler hvis du ikke klarer å forhandle fram en løsning som ligger nærmere ditt eget utgangspunkt. Vi i Venstre kan godt gi dere kurs i forhandlingsteknikker, sa Ola Elvestuen til latter fra tilhørerne.

LES OGSÅ:

- Store deler av sletta allerede fredet

Usikkerhet rundt statlig vern av Ekebergsletta

Han fortsatte:

– Og til MdG og SV: Sitter du i byråd, kan du ikke tillate at Byrådet deler seg og finner løsninger med andre. Dette kan man bare ikke gjøre! Da har man ikke et Byråd, da har man et formannskap!

– Når vi skal gjennom den største utbyggingen på Ekebergsletta siden 60-tallet, må vi gå tilbake til de opprinnelige planene om et grøntareal til glede for hele Oslos befolkning. Det er det som skal danne rammene. Idrettens behov for treningsflater, hallplass osv skal dekkes, men man må først og fremst ta hensyn til hva området kan tåle av utbygginger og høyder. Idrettens eller utbyggers økonomi og behov for inntjening er helt uvesentlig. Dette spiller aldri noen rolle i private byggesaker og kan heller ikke spille noen rolle i halv- eller heloffentlige utbygginger, fortsatte Elvestuen.

LES OGSÅ:

Hett rundt KFUM arena

KFUM får bygge arena, så er det stopp

Debatten fortsatte blant noen ivrige medlemmer av Ekebergsletta for alle og de ulike deltakerne, som svarte så godt de kunne, mens flesteparten av tilhørerne fulgte lokalhistoriker Ivar Sekne på en 45 minutters rusletur langs Sletta, avbrutt av korte stopp med historiske tilbakeblikk.

Tilbake ved Frivillighetssentralen ble det en liten konsert med lokale artister fra Ekeberg, først Sofie Johansen og deretter bandet Blå Måne.

Les flere saker og debattinnlegg om Ekebergsletta og KFUM-hallen på noblad.no

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags