"Babytreff og -trall" på Lambertseterhjemmet

Trommelek under babysangen

Trommelek under babysangen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt Lambertseterhjemmet har arrangert "Babytreff og -trall" i to år, og setter i gang med nye treff fra den 10. januar.

Treffene startet etter initiativ fra Mette Bisgaard som selv var høygravid. Hun bor i nærområdet og ønsket å besøke beboerne ved sykehjemmet med sitt kommende barn.

Mette som opprinnelig er fra Danmark kunne fortelle om besøksbaby-ordningen i hjemlandet, hvor det arrangeres faste møteplasser mellom mennesker i foreldrepermisjon og beboere på sykehjem, og hun foreslo å starte opp noe lignende her på Lambertseterhjemmet. Med en frivillighetskoordinator og to musikkterapeuter på huset, ble resultatet regelmessige grupper bestående av både babysang og sosialt samvær med sykehjemsbeboerne.

Initiativet har ført til en rekke fine møter mellom babyer, deres mødre/fedre og våre sykehjemsbeboere, og vi opplever tiltaket som en eneste stor vinn-vinn-situasjon! Beboerne inviteres med i sangen og aktivitetene, enten ved å synge med, gjøre bevegelser eller bidra med instrumentspill. Og etter en halvtimes sang og spill, settes det av tid til å få hilse på barna og snakke med foreldrene. Barna får musikkopplevelser sammen med nærmeste omsorgsperson og de får tidlige erfaringer med mennesker i ulike livssituasjoner. Mødrene og fedrene får tilbud om en aktivitet og en møteplass i permisjonshverdagen som kan oppleves veldig meningsfull.

Nå er vi klare for å ta fatt på 2019 med en rekke nye, flotte møter i "Babytreff og -trall", og vi håper flere mødre og fedre som bor i nærområdet og er permisjon, har lyst til å ta turen innom!

Treffene arrangeres annenhver torsdag kl. 11-12 på en av avdelingene på Lambertseterhjemmet, og oppstart er altså førstkommende torsdag, 10. januar. Velkommen skal dere være!

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags