Gratis aktivitets- og sportsutstyr for et varmere nærmiljø

Betul og Knut på Gratishjørnet på Østensjø Bydelsdagene i mai

Betul og Knut på Gratishjørnet på Østensjø Bydelsdagene i mai Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

mittnoblad "Gi det du ikke bruker, ta det du trenger" er slagordet for GRATISHJØRNET. Det er et konsept startet av Knut Grønna, nærmiljøarbeider på Bogerud og Skullerud og Betül Cokluk, lokal beboer på Bogerud og til daglig prosjektleder på Bøler Frivilligsentral.

Konseptet ønsker å promotere gjenbruk av aktivitets- og sportsutstyr, slik at flere kommer i aktivitet. Intitativtakerne har arrangert to gratishjørner tidligere og begge har vært stor suksess. For å kunne ivareta konseptet er de avhengig av at folk gir utstyr de ikke lenger bruker. Så langt har de opplevd at mange har vært med på tanken og levert utstyr, noe som har ført til at mange har dratt hjem storfornøyde med fotballsko, en sykkel, et akebrett etc.

Lørdag 26. august er Gratishjørnet tilstede på Bogerud Torgfest, den årlige festen som bare har vokst og vokst og som i fjor hadde over 2000 mennesker tilstede. Der blir det konserter med lokale artister, mat fra ulike kulturer og mange aktiviteter for store og små. Ønsker man å levere utstyr eller se om man finner noe man trenger så er det bare å komme innom på standen vår den dagen eller levere utstyr til Bøler Frivilligsentral i forkant av arrangementet.

LES OGSÅ: Klar for ny torgfest på Bogerud

Mange har aktivitets- og sportsutstyr som støver bort og som kanskje barna har vokst fra, men som er i god stand. I tillegg er idrett dyrt og mange produsenter satser på at vi kjøper ny utgave eller ny modell av et utstyr. Vi står overfor alvorlige miljøproblemer og er omringet av "bruk- og- kast- fristelser". Butikker og reklamer har skapt et bilde der voksne og barn tror at alt må kjøpes nytt for at det skal være bra. Det er både feil og dyrt. Gratishjørnet er konseptet der vi innad der vi bor innser at vi har det meste utstyret vi trenger så lenge vi deler og bidrar. Barna trenger ikke dyrt utstyr og de får et mye mer fornuftig forhold til penger og selvbilde når det er kult å bruke brukt. På Gratishjørnet kan du gi og ta utstyr av god kvalitet helt gratis. Med det bidrar du til et hyggeligere nabolag, et bedre miljø og mer penger spart for deg og andre.

Ideen er å dele utstyr så lenge de er fine og brukbare. La oss sammen sørge for et varmere nærmiljø og hindre naturen og klimaet for unødvendig ressursforbruk!

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags