Bok-kupp, leker og kulturkafé hos korpset

Korpsmamma og aktuell med ny bok til høsten: Maja Lunde snikleser fra "Snøsøsteren" på Trasop i helga.

Korpsmamma og aktuell med ny bok til høsten: Maja Lunde snikleser fra "Snøsøsteren" på Trasop i helga. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

mittnobladKan skolekorpset få litt ekstra ut av at en mamma er bestselgende forfatter? Eller at en pappa er proff pianist og at det svinger bra av trommegruppa for tida? Godlia Trasop musikkorps kombinerer loppemarked med kulturkafé i helga.

I slutten av uka er Maja Lunde opptatt på litteraturfestivalen på Lillehammer, der hun blant annet skal snakke om bøkene Bienes historie og Blå, som nå har solgt en million eksemplarer internsjonalt. Men på søndag inntar hun samlingssalen på Trasop skole for å ”sniklese” fra en bok som først kommer til høsten, Snøsøsteren, med tegninger av Lisa Aisato.

LES OGSÅ:

Maja Lunde er ukens lokalprofil

Maja Lunde i det blå

Maja Lunde nominert til bokhandlerpris

Det er viktig å være en vanlig mamma midt i livet som såkalt suksessforfatter, understreket Maja Lunde i Dagbladet sist helg. (https://www.dagbladet.no/emne/maja%20lunde)

Hun står vanligvis ”på gulvet” og selger klær, kjøkkenting eller leker på korpsets vanlige loppemarked, men synes også det er hyggelig å bidra med et innslag som forfatter.

Svisker og sportsartikler

Sommermarkedet – der det blir salg av bøker, leker og sportsartikler og mye god mat å få kjøpt - går inn i programmet for bydelsdagene i Østensjø. Det var denne koblingen som satte styret på tanken om å lage et litt annerledes arrangement, forteller Astrid Kvalbein, som er mamma til to i korpset og programvert på kulturkafeen.

Hun vil selv synge med Trasop trio, stiftet for anledningen. I tillegg til henne består den av pianist Jesper Holmkvist Svenssen - som også er korpspappa - og klarinettist Gjertrud Pedersen, som selv spilte i Godlia Trasop musikkorps da hun var barn. Alle er utdannet fra Norges musikkhøgskole.

- Vi har satt sammen et sommerlig program av gamle Oslo-viser og andre svisker, med en liten dæsj klassisk, forteller Kvalbein.

Men like viktig, understreker hun, er at korpsmusikantene selv vil bidra med innslag, med solostykker eller i små ensembler – så får de også vist fram noe annet enn fellesrepertoaret fra 17. mai. Trommegruppa stiller med sin egen marsj!

Burgere, bøker og cowboymusikk

I tillegg blir det øregode låter fra korpspappa Neil Anton Heggernes og duoen Cowboy og indianer, med Benedikte og Martin Guttormsen Slørdal.

Og de som ikke får med seg Maja Lunde kan uansett få med seg en mengde andre forfattere på bokmarkedet, mellom to permer, til en billig penge. Om ikke leker, sportsutstyr, sukkerspinn, hamburgere, hjemmebakst, is eller kaffe frister like mye.

Her kan du lese saker og se masse bilder fra 17. mai 2018!

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags