Eikaberg Knivlag feirer 25 år og tar gjerne imot flere medlemmer

EIKABERG KNIVLAG: Bak fra venstre, Per Guldbrandsen, Ulf Borgen, Morten Wasserfall, Stein Garnes, Trolle Wasserfall, Øystein Bakke. Foran fra venstre: Odd Lauritsen, Tor Tekshov, Johanne Steinlien, Per Ottar Tokle. Eivind T. Østby, Kurt-Ove Hansen og Truls Fallet var ikke tilstede da bildet ble tatt.

EIKABERG KNIVLAG: Bak fra venstre, Per Guldbrandsen, Ulf Borgen, Morten Wasserfall, Stein Garnes, Trolle Wasserfall, Øystein Bakke. Foran fra venstre: Odd Lauritsen, Tor Tekshov, Johanne Steinlien, Per Ottar Tokle. Eivind T. Østby, Kurt-Ove Hansen og Truls Fallet var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt I 1993 avholdt Husflidlaget et knivkurs på Bekkelaget skole. Jan Petter Myhre var kursleder. Etter kurset foreslo han for noen av deltakerne at de skulle danne en knivforening på Ekeberg/Bekkelaget/Nordstrand.

Slik ble Eikaberg Knivlag startet.

Jan Petter Myhre hadde en smie i Gamlebyen. Der hadde vi de første møtene. Han smidde blader og lot oss få prøve å smi.

I dag er vi 13 medlemmer; en dame og resten herrer i voksen alder. Litt utskifting av medlemmer har det vært, men tre av initiativtagerne er fortsatt med etter 25 år.

Ett av medlemmene, Per Gulbrandsen, kom med ideen om å lage en klubbkniv.

Ideen var at alle skulle lage like kniver, så vi fikk opp kompetansen hos alle. Materialene var både horn og sølv.

Vi fikk støpt en halv eikenøtt i sølv som ble satt på holken øverst på skaftet. Et symbol på Eikaberg Knivlag. Ferdigheten og tilgjengelig tid gjorde at noen ble fort ferdig og andre har brukt lang tid. Men kompetansen ble hevet.

Saken fortsetter etter bildet

SELVLAGET: De fineste knivene til Eikaberg Knivlag.

SELVLAGET: De fineste knivene til Eikaberg Knivlag. Foto:

Vi møtes annen hver torsdag på Bekkelaget, og vi har plass til flere.

Vi holder ikke knivmakerkurs for nybegynnere, men folk med lyst, evner og ønske om å begynne med knivmaking er velkomne.

Vi har stor spredning på produksjon og ferdighetsnivå, og vi hjelper og veileder hverandre. Det sosiale er viktig for oss.

Vi feirer i disse dager en livskraftig og aktiv 25-åring!

Interesserte kan ta kontakt med Johan Trolle Wasserfall, formann og kasserer, på telefon: 993 21 717 eller epost: wasserf@online.no

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags