Wollert Rud 90 år!

WOLLERT RUD

WOLLERT RUD Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt Wollert Rud fylte 90 år 25. oktober.

Jubilanten, med foreldre fra Helgøya i Mjøsa, vokste opp på Næroset i Hedmark, først på en gård, senere som skolegutt med et nytt hjem og en god oppvekst, med det som skulle bli hans foreldre og søsken. Til tross for en tøff start på livet, gjorde han seg tidlig bemerket som en skoleflink og god gutt.

Etter realskolen på Moelven, tok han kontakt med sin kjødelige far, og bodde hos han på Lillehammer i gymnasietiden. Han flyttet deretter til Oslo og Handelsgymnasium, før han begynte som bokholder i Petterøes Tobakksfabrikk og deretter i firmaet Alf G. Johnsen, som solgte kontormaskiner.

Wollert traff i Oslo sin kjære Astrid, og de giftet seg i 1958 og flyttet inn i selvbygd, nesten selvtegnet, lysegul tomannsbolig i Steingrimsveien, hvor de fikk sitt første barn. Han var dog ikke ferdig med utdannelsen, og søkte seg til USA. Den lille familien tok amerikabåten over til New York, kjøpte en lyseblå Pontiac og kjørte Route 66 til California, for å bo der i to år og studere Business-administration på University of Santa Clara i San Francisco.

Tilbake i Norge fortsatte han i Alf G. Johnson, og jobbet med framtidsrettede produkter, verdens første datamaskiner, noe som virkelig var i hans ånd.

Han og Astrid fikk 4 flotte, velskapte døtre, men mistet på tragisk vis sin datter Vibeke i 1963.

Familien kjøpte etterhvert nytt hus på Nordstrand, med stor hage og legendarisk svømmebasseng, og der svømte han hver morgen i 40 år, hvilket tilsammen utgjorde en distanse tilsvarende Norge på langs. Dette, kombinert med daglig morgengymnastikk, er nok en av årsakene til at han inntil nylig har beholdt en imponerende helse, og det hans barnebarn betrakter som fremdeles muskuløse armer.

Wollert har levd et aktivt liv med familien, med hytte på fjellet, hytte ved sjøen, seilbåt og utallige turer fra hytte til hytte i fjellet. Han regnes av mange som en hedersmann og han har fremdeles glimtet i øyet i behold og `pappa-humoren`. Like tilstede er det skarpe blikket på samfunnet rundt oss, både i innland og utland, på kultur og politikk og den generelle samfunnsutviklingen. Dette har resultert i et imponerende antall engasjerte avisinnlegg, først og fremst i Aftenposten og Dagsavisen, der ikke minst kongstanken om et bredt Karl Johansgate fra Stortinget til Oslo S, som en boulvard og stasgate er et av mange høydepunkt (dette innebærer å rive ned ganske mange bygg langs den nedre delen av Karl Johansgate!.

De siste årene har Wollert og Astrid bodd i Nordsetergrenda, aktive i Nordstrand menighet og i pensjonistuniversitet, daglig takknemlige for hva livet har å by på, ikke minst 8 flotte barnebarn; Livets dessert!

Gratulerer med de 90-år, Wollert!

Hilsen fra familien

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags