Storfornøyde barn og voksne på Høyenhall Vels barneskirenn

Godt oppmøte på Høyenhall Vels barneskirenn

Godt oppmøte på Høyenhall Vels barneskirenn Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

mittnobladLørdag 3. mars ble det arrangert barneskirenn i Andedammen på Høyenhall. Rennet er en årlig tradisjon, men på grunn av lite snø og vanskelige værforhold har rennet blitt avlyst de fire siste årene.

– Derfor var stemningen ekstra god da forholdene nå var perfekte etter alt snøfallet som har kommet denne vinteren. Lørdag var det nesten påskestemning på Høyenhall - til og med sola tittet fram, sier Marius Barlaug, som er en av arrangørene.

Les mer om Høyenhall og Bydel Østensjø her!

72 barn deltok i det tradisjonsrike rennet der alle endte opp som vinnere, med synlig medaljebevis rundt halsen og diplom i hånda, etter gjennomført skirenn.

- Det er veldig hyggelig å se den gleden barna viser når de går skirenn i sitt eget nabolag. Også er det moro for oss i foreldregenerasjonen - som husker hvor hyggelig deltakelsen var da vi selv var med. Dette er en tradisjon som strekker seg langt tilbake, men praten mellom publikummet langs løypa i parken, bar preg av usikkerhet om hvor langt tilbake i tid denne tradisjonen startet. Det ryktes om barneskirenn i Andedammen på 50/60-tallet, men hvis noen vet eksakt, så er det flott om de tar kontakt med Høyenhall Vel, sier styremedlem i Høyenhall Vel, Andrè Friestad.

Det var mange fornøyde publikummere langs løypa i Andedammen. Inne i det nyoppussede Velhuset sørget elever fra klasse 9c ved Høyenhall skole for kafè med servering av kaker, kakao, kaffe, pølser og andre godsaker.

- Det veldig hyggelig at nærmiljøet stiller opp på arrangementer som dette. Vi er heldige på Høyenhall som har så mange aktiviteter for barn og unge. Høyenhall-lekene, skøytekarneval, Høyenhall Rock, Sankthansfeiring og skirennet gjør området til et enda bedre sted for barn og unge å vokse opp, sier Marius Barlaug.

Høyenhall Vel er klare for å følge opp det tradisjonsrike barneskirennet også i årene som kommer.

- Vi skal gjøre det vi kan for å opprettholde tradisjonen, så nå håper vi på snørike vintre og gode skiforhold i årene som kommer, sier Andrè Friestad.

LES OGSÅ:

Forslag til ny skolebehovsplan er nå på høring

Ser frem til å fylle sultne mager på Manglerud

Vil rive og bygge nytt på Manglerud senter

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags