Operasjon skifertak

Speiderhuset Breidablikk

Speiderhuset Breidablikk Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MITTNOBLADVi er to speidergrupper som holder til på Breidablikk i Høyenhallveien 3.

I 1927 blir Breidablikk 100 år. Men først må skifertaket vårt totalrenoveres. Det blir et enormt løft for oss speidere. Anslagsvis koster restaureringen 1,2 millioner. Vi har søkt kulturminnefondet, byantikvaren, stiftelser, legater, bydeler og foreninger. I tillegg har vi startet en privat pengeinnsamling hos tidligere og nåværende medlemmer via post, e-post og FB.

Breidablikk er tegnet av arkitekt Resvold og reist for innsamlede midler. Dette skriver riksantikvaren om Breidablikk på kulturminnesøk.no: "..et svært godt bevart speiderhus som vitner om Bryns utstrakte organisasjonsliv. Bygningen fremstår som uendret og har meget høy kulturhistorisk, samfunnshistorisk og arkitektonisk verdi".

Flere dager i uka er det høy aktivitet ute og inne med  medlemmer fra seks år og oppover. Vi har til sammen over 100 medlemmer og har i de siste årene opplevet stor vekst. I speideren lærer man å samarbeide, og å klare seg selv, via praktisk arbeid og friluftsliv på turer og møter. Vi kaller det "Learning by doing". Man får prøvd seg som leder i ung alder.

Huset lånes ut til speidere i hele Oslo, fra andre landsdeler og fra utlandet. Det leies ut og brukes som storstue for nærmiljøet, både for organisasjoner og privatpersoner. Mange har feiret dåp og konfirmasjon på Breidablikk.

Vi vil bevare praktbygget, og å ta vare på kulturhistoriske og arkitektoniske detaljer. Det koster penger. Vi ønsker at alle skal få sjansen til å være med å redde et så viktig bygg. Skiferne skal tas ned, vaskes og settes opp igjen etter restaureringen. Alle som gir et bidrag kan sette navnet sitt på en skifer før den settes opp igjen.Via gruppa Breidablikks venner på Facebook kan du følge med på hvordan det går med Operasjon skifertak. Vi håper å kunne bevare Breidablikk for framtida.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags