Vårmarked og årets store familiedag i Hvervenbukta.

Markedsdag i Hvervenbukta

Markedsdag i Hvervenbukta Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

mittnobladKunstsenteret i Hvervenbukta ønsker velkommen til vårmarked søndag 27. mai klokken 12- 17.

Dette markedet er en tradisjon over snart 20 år hvor kunstsenteret inviterer eksterne kunstnere og kunsthåndverkere til et stort utendørs vårmarked.

Kom å se verkstedene der kunstnerne jobber.

De faste kunstnerne som holder til i Portnerboligene åpner sine verksteder for publikum. Her kan du titte og spørre, slå av en hyggelig kunstprat og kjøpe direkte fra kunstnerne, original og utsøkt kunst og kunsthåndverk. Verkstedene rommer produkter med keramikk, billedkunst, metallarbeid, smykker og strikk/håndarbeid.

Utendørsmarked.

I området rundt Portnerboligene blir det stands med mange forskjellige kunstnere og kunsthåndverkere. Noen er lokale og noen kommer langveisfra. Det kommer nye til for hvert år som går, og hvis været blir bra, pleier både utstillere og publikum å bli ekstra godt fornøyd med dagen. Selv de årene det har vært regn har publikum ikke sviktet markedet. Av kunstutrykk blir det keramikk, billedkunst, smykker, klær, vesker, strikk/håndarbeid, glasskunst, trearbeid, såper, lys, drømmefangere, sement-fat og skulptur for å nevne noe. Alle er håndlagede og unike produkter.

Kunstverksted for barn.

Markedet skal være morsomt også for de minste, derfor blir det rigget opp langbord med verksted for barn. Det er hyret inn en ungdom, Renate (16 år) til å passe på og hjelpe til.

Kafe Anne på landet.

Kafeen nede på stranden holder åpent med deilig bakst og andre godsaker, men det er fare for kø da denne kafeen er svært populær spesielt på markedsdagen. Derfor er det i tillegg kafe i regi av Anne på landet på selve markedsplassen.

Litt om stedet og historikk.

Ljansgodset, ”Stubljan” i Hvervenbukta fra 1765 – 1913.

En sen januarkveld i 1913 gikk unik Christiania-historie opp i flammer. Hovedbygningen på Ljansgodset brant ned til grunnen – bare Strandpaviljongen og driftsbygningene unngikk flammene. I dag er det kun de gjenværende bygningene i Hvervenbukta og rester av grunnmuren til Ljansgodset, som ligger på høyden rett over Strandpaviljongen, som minner oss om storhetstiden i Hvervenbukta.

Dølastua og de to vakre Portnerboligene er i dag atelier for kunstnerne og driftes gjennom Kulturetaten i Oslo. Hvervenbukta kan i tillegg by på kafeen Anne på landet, flotte offentlige toaletter, en vakker badestrand og turvei i naturskjønne omgivelser som går langs stranden. 

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags