Oslo sør markerte støtte til oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MITTNOBLADLørdag brant varder over hele landet, og flere steder i utlandet, til støtte for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Også i Hvervenbukta ble det arrangert en støtte-markering.

Det var lokallaget i Naturvernforbundet Oslo sør som arrangerte den symbolske vardebrenningen, sammen med Miljøagentene Oslo sør. Lokallagene dekker bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand.

- Vi har grillet marshmallows og snakket om Lofoten. Vi var kanskje 10 eller 12 i Hvervenbukta, men tilsammen er vi mange i hele landet og andre land som heier på fisken og klimaet. Jeg håper vi vinner, sier miljøagent Mira (10 år) fra Bøler.

Stort sett jobber Naturvernforbund-lokallaget i Oslo sør med lokale saker som bedre sykkelforhold, utbyggingsplaner i bydelene, bruk av marka og energisparing. Men oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er så viktig for fisken, naturen og klimaet at lokallaget valgte å bli med på denne nasjonale markeringen. Hvervenbukta var det naturlige valget, her har Naturvernforbundet og Miljøagentene arrangert strandryddedag i fjor og i forfjor.


Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags