Gå til sidens hovedinnhold

Innovasjonscamp på Kongshavn

Artikkelen er over 3 år gammel

Sist uke var det innovasjonscamp på Kongshavn vgs, med engasjerte elever og et spennende næringslivssamabeid.

Mittnoblad

KONGSHAVN: 15. - 17. november arrangerte Kongshavn det som blir kalt Oslos beste innovasjonscamp.  Alle skolens Vg2-elever deltok, i tillegg til to ungdomskolegrupper og en klasse fra Berlin.

Campen i år behandlet et veldig aktuelt tema. Oppdraget gikk ut på å lage en kampanje for Hennes og Mauritz knyttet til bærekraftig utvikling.

Programmet innebar blant annet presentasjoner fra Sustainability Manager, H&M Luisa Book, professor og leder av Garrisongroup Kristian Majer,  professor i biologi Petter Bøckman,  leder av «Kolonial.no» Karl Munthe-Kaas og grunnlegger av Ekebergparken skulpturpark Christian Ringnes . Elevene fikk veiledning av BI-studenter, og deltok på workshops med Ungt entreprenørskap. 

Eleven jobbet i grupper alle tre dagene. Siste dag ble idèene pitchet foran H&Ms ledelse og det ble kåret en vinner.

Vinnergruppa i årets innovasjonscamp ble konseptet Clean, som går ut på å samle inn plastikk fra havet, som skal bli resirkulert til klær. I alle H&M butikker i verden skal det finnes en "clean shelf", der de selger klærne som er produsert av resirkulert plast. Det skal være moderne klær, et produkt man kan kjøpe med "clean" (ren) samvittighet og som gir deg et kult image.

Vinnergruppa får en tur til Stockholm, og mulighet til å lære mer om H&Ms arbeid.

Vi er veldig stolte over dette programmet, med så mange inspirerende foredragsholdere og god veiledning underveis, gir det god læring og en spennende erfaring for elevene.

Internasjonalisering er et satningsområde for skolen. Vi har besøk av en klasse fra Berlin og hele campen foregår på engelsk.