Gå til sidens hovedinnhold

Unik konsertbegivenhet i Nordstrand kirke

Artikkelen er over 3 år gammel
Innsendt

Søndag 28. oktober kl. 19.00 er Nordstrand kirke åsted for en gedigen musikalsk dugnad til inntekt for kirkens nye orgel. Vel 130 aktører fremfører Brahms' Ein deutsches Requiem; Orkesterkollektivet, Nordstrand kirkekor, Con Spirito, prosjektsangere og solister.

Orkesterkollektivet ble startet i 2011 av søsknene Kathrine og Bjørn Erik Neerland som er bosatt her på Nordstrand. Orkesteret er sammensatt av profesjonelt utdannede musikere og musikkpedagoger, freelancere, musikkstudenter og meget dyktige amatører. De har 1-2 prosjekter i året. Ingen tjener penger på konsertene - alle pengene går til et veldedig formål. De spiller fordi de har lyst! De har donert over 150 000 kroner til veldedighet i løpet av noen få år. Samtidig har rekrutteringen (musikerne søker for hvert prosjekt) skutt fart og nivået blitt stadig høyere. De øver tilnærmet profesjonelt, med to korte prøver torsdag-fredag, en lengre prøve lørdag og konsert søndag. Orkesteret er trolig det eneste av sitt slag i Norge.

Ein deutsches Requiem blir deres aller første konsert med kor og solister. Nordstrand kirkekor og Con Spirito har tidligere sunget verket hver på sin kant. Solistene er førsteklasses: Silvia Moi fra Den Norske Opera og Aksel Rykkvin - guttesopranen fra Nordstrand som har imponert en hel verden og kommet seg velberget gjennom stemmeskiftet. Dette blir hans første opptreden som barytonsolist! Dirigent er Trond Husebø. Han har vært Orkesterkollektivets kunstneriske leder de siste 2-3 årene.

Nordstrand menighet må klare hele finansieringen av orgelet selv, og de siste par årene har det vært gjennomført en rekke konserter og andre arrangementer til inntekt for orgelet. Ein deutsches Requiem er et høydepunkt i så måte. 

Billetter kan kjøpes ved inngangen eller på Ticketmaster.