Jacob Birger Natvig (84) har delt ut valgbrosjyrer for KrF siden 1945

Jacob Birger Natvig (84) har delt ut valgkampmateriell for KrF i 74 år

Jacob Birger Natvig (84) har delt ut valgkampmateriell for KrF i 74 år Foto:

Av
DEL

InnsendtAlle partier er avhengig av trofaste medarbeidere som bidrar til at deres politikk blir kjent i lokalmiljøet. I disse dager har tusener rundt om i landet stått på stands og delt ut brosjyrer i postkasser. Blant alle frivillige er sannsynligvis Jacob Birger Natvig (84) fra Øvre Bekkelaget den mest trofaste, med 74 år i tjeneste som frivillig medarbeider for KrF.

Da freden kom i 1945, og landet skulle få nye lokalpolitikere, var Jacobs far nominert på førsteplass for KrF i Nordstrand sogn. Tiåringen Jacob var eldst av fem søsken, og ble med sin far rundt på valgmøter i distriktet. Da begynte også en lang karriere som omdeler av valgkampmateriell til sognets postkasser.

Etter oppveksten på Bekkelaget utdannet Jacob seg til lege. Hans legepraksis og engasjement for Det Kristelige Skolelaget brakte han blant annet til Kristiansund, hvor han møtte Harriet, som i 58 år har vært hans ektefelle. Sammen har de fire barn. Da gjennomgangstrafikken på Kongsveien for over 40 år siden ble alt for stor for en barnefamilie, flyttet de opp til Granveien på Øvre Bekkelaget hvor de fortsatt bor.

Jacob ble travel i sin legegjerning, og immunologi ble hans spesialområde. I løpet av sin karriere ble han blant annet professor i Stockholm og Oslo. Jacob ble også president i fellesorganisasjonen for alle verdens immunologer, og direktør på Rikshospitalet. Han tok også initiativ til at den første hjertetransplantasjonen i Skandinavia ble gjennomført i Oslo.

Men gjennom hele hans yrkeskarriere og pensjonisttilværelse har partitilhørigheten vært den samme.

Ikke først og fremt på grunn av enkeltsaker, men fordi han har kjent seg igjen i partiets grunnsyn. Jacob har også vært en tydelig røst, blant annet i de siste årene for å styrke respekten for homofiles likeverd og rettigheter i samfunnet. Bekkelagshjemmet og eldreomsorgen er også en sak han er opptatt av, og lokalmenigheten i Bekkelaget og Ormøy har gjennom mange år hatt glede av hans engasjement. Han var blant annet primus motor for at den gamle praktboligen ved siden av Ormøy kirke ble kjøpt av menigheten og omgjort til nytt menighetshus.

Jacob følger aktivt med i politikken, og håper at partiet hans holder seg godt over sperregrensen. KrF er mange steder i en vippeposisjon, og får derfor etter Jacobs oppfatning gjennomslag for en del av sin politikk.

Formen gjør at det ikke blir delt ut så mange valgsedler i år, men med glimt i øyet lover Jacob at noen også ved dette valget skal få tildelt valgbrosjyrer før 9. september.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags