Velkommen til åpning av et nytt og spennende galleri i Hvervenbukta

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt RAMM-art inviterer til sin åpning av galleriet torsdag 29.08 kl okken 18-21

I den nydelige portnerboligen med historiske røtter blir det nå et nytt og spennende kunstkonsept.

Billedkunstner Reidun Falk har hatt sitt atelier her i 15 år. Det siste året av sin kontrakt åpner hun søndagsgalleriet RAMM-art sammen med tre andre kunstnere med forskjellige uttrykk og kunstform.

Foruten Reidun Falk, består kunstnergruppen av filtmaker Anne Bekk Weltzien, kunstfotograf Morten Leine og kunsthåndverker Margrethe Oleivsgard Stenslund.

Galleriet vil holde åpent søndager fra klokken 12-16 frem til 1. juli 2020 og utstillingene vil variere gjennom året.

Det er en målsetting å kunne bidra til kunstformidling og å styrke stolthet og forankring til stedet gjennom samtaler med besøkende. Kunstnerne vil selv stå for å holde galleriet åpnet og det blir annonsert på RAMM-art sin facebook-side hvilken kunstner som tar imot besøkende fra uke til uke.

RAMM-art skal også delta under Oslo Kulturnatt hvor utstillingen er åpen fredag til søndag. Denne helgen deltar også billedkunstner Katarina Huser på utstillingen.

Med så mange ulike uttrykksformer håper kunstnerne at det nye galleriet vil bli spennende og givende for publikum og bidra til et kulturelt løft i nærmiljøet. De ønsker alle hjertelig velkommen opp trappen til det nydelige loftet som nå huser RAMM-art.

Litt bakgrunnsinformasjon om hver enkelt:

Reidun Falk har bred utdannelse som billedkunstner og scenograf. Hennes kunst er oppkjøpt av flere offentlige og private bedrifter. Reidun Falk arbeider helst temabasert over lengre perioder hvor hun får ro til å gå dypere i billedspråket som visualiseres. De seneste årene har hun spesielt fordypet seg i temaene; relasjoner mellom mennesker, psykisk helse og miljøspørsmål.

Anne Bekk Weltzien har vært juryert medlem av Norske Filtmakere siden 2005. For det meste er hun selvlært filmmaker, men har en rekke kurs i ulike filteteknikker. Hun er også medlem av International Feltmaker Association. Anne har deltatt på flere utstillinger rundt i Norge. De fleste i regi av Norske Filtmakerer. Anne lager/filter mye forskjellig: veggbilder/ tepper, smykker, klær, boligtekstiler og vesker. Hun bruker ulike ulltyper, alene og i kombinasjon med tekstiler som silke og bomull.

Morten Leine er en norsk kunstfotograf med bred erfaring og utdannelse innen fotografi og ulike teknikker innen grafikk. Det kunstneriske hovedfokuset siden hans oppstarten har vært sand, og han har etter hvert hatt en del utstillinger i Norge, og jobber med flere utstillinger i utlandet. Utstillingene de siste årene har vært «Før neste bølge» og «Mystikk i Sand».

Margrethe Oleivsgard Stenslund er kunsthåndverker som utviklet en helt egen kunstform. Hun har eksperimentert med akryl/pleksiglass siden 2006, og har utviklet en egen teknikk for å lage kunsthåndverk og brukskunst i dette materialet. Margrethe har deltatt på flere utstillinger, levert varer til gallerier og butikker, laget firmagaver, pokaler til stevner, laget lyslykt-rekvisitter til NRK’s julekalender «Snøfall» og deltar ellers på markeder.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags