Spydkastertalent på Lambertseter

Edvin Rooth nummer 201, vinner av spydkast med et kast på 31.72

Edvin Rooth nummer 201, vinner av spydkast med et kast på 31.72 Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MittnobladSom tidligere spydkaster i Lambertseter og mange år som trener, må det sies at det ikke er ofte man opplever kasttalenter, langt utover det som normalt er å se i dag.

Vi kaster som sagt verken snøball, stikkbakk, har nypekrig og sist men ikke mint på "stikka" lenger. Derfor var jeg spent når en forelder ringte meg for å ta en titt på sønnen hans. Sønnen var både hyggelig og ikke minst sjarmerende. Spørsmålet var jo om denne gutten også hadde en kastarm. Jo da! Det hadde han og etter noen treninger, hvor teknikken fikk størst oppmerksomhet, så begynte gutten å ligne på en spydkaster.

Gutten heter Edvin Rooth, er 11 år og medlem av Lambertseter friidrettsklubb. Første stevnet var søndag 26. august på Oppegård. Det ble en lang dag, da spyd ikke begynte før 15.30. I mellomtiden hadde Edvin vunnet 60 meter og kule, men det var nå spydkaster han ville bli.

Edvin innfridde med et lengstekast på 31.72. Til orientering, så hadde en viss Torkildsen 28 meter ved samme alder. Jeg er ikke i tvil, denne gutten kommer vi til å se mye til i årene som kommer i nevnte gren. Selv skal jeg bidra med den tekniske delen, samt spesiell styrke, mens hans far, Marius, vil fortsette å jobbe med allsidig styrketrening osv. Gutten bør altså være i gode hender. 

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags