Møte om "gammelkirka" på Lambertseter gård

Slik så den gamle "lemmekirka" ut mens den var kirke for Lambertseter menighet i 11 år.

Slik så den gamle "lemmekirka" ut mens den var kirke for Lambertseter menighet i 11 år. Foto:

Av
DEL

InnsendtHva skjedde i "gammelkirka" på Lambertseter fra den sto ferdig i 1955 til den ble avløst av den nye kirka i 1966?  Lambertseter historieforening bringe historien om "Gammelkirka - et gudshus fylt av lemmer" på Lambertseter. Det skjer på LHFs møte 28. februar klokken 18.30 på Lambertseter gård.

De aller fleste av Lambertseters urbefolkning hadde et forhold til den gamle «lemmekirka», og til «gammelpresten» Ellef Kolberg eller til Lambertseters sogneprest fra 1959, Sverre Stoltenberg.

Vi sto i hvert fall i hvite kjortler og ble konfirmert der, eller var på «kino», eller på søndagskolen, var med i klubben, i KFUM eller KFUK, eller kanskje i Ten Sing.

Nanni Kolberg forteller om faren Ellef og hans virke, og om hvordan det var å vokse opp i en prestefamilie på Lambertseter.

Petter Mohn tar sammen med Steinar Lindvig, Grethe Simonsen og Inger Andersen for seg ulike deler av kirkens virksomhet, mens Torbjørg Ilebekk og Sverre Stoltenberg snakker om diakonien og om sogneprest Sverre Stoltenberg.

Menighetsarbeider og prest Svein Erik Skibrek forteller om skjebnen til gammelkirka etter at den ble kirke for Hauketo-Prinsdal i 1966, og da den brant i 1992.

Ikke minst: Lambertseters store visesanger, Amund Enger, som inspirerte ungdommene i Ten Sing, kommer og forteller – og synger!

Det blir mulig å kjøpe noe å drikke og å tygge på!

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags