Livsstils-pedagogenes aktivitetsspalte

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tema: Utetrening i bydelene

DEL

mittnobladLivsstilspedagogenes aktivitetsspalte er en spalte laget av to lokalbeboere, som med ujevne mellomrom er å lese i Nordstrands Blad.

I denne ukens aktivitetsspalte skal vi snakke om utetrening i bydelene. Nordstrand og Østensjø bydeler er velsignet med nærhet til marka og havet. I tillegg har vi Østensjøvannet, Ekebergparken/sletta, Lambertseterskogen og mange andre fine steder der det er mulig å bedrive fysisk aktivitet.

Hovedfokuset i denne spalten vil ligge på styrketrening i Tufteparken på Lambertseter, Skullerud og Oslo Parkour park Ekebergsletta. 


Tufteparken og parkourparken er et perfekt område til utetrening. Parkene er tilrettelagt for styrketrening med egen kroppsvekt som i mange tilfeller er den tryggeste og beste treningen. Her er det en rekke ulike stativer, stenger og apparater som utfordrer muskulaturen i hele kroppen.

Vi i Livsstilspedagogene bruker disse parkene ukentlig i vår egentrening og da blir det som oftest en joggetur rundt Lambertseterskogen, Østensjøvannet, eller Nøklevann som oppvarming før styrketreningen. Under selve treningsøkten følger vi vårt eget helkroppsprogram som man fint kan trene to ganger i uken. Disse øvelsene er basert på parkens oppsett og er gøyale å gjøre alene, eller i par/grupper.

Fordelen med utetrening er mange, blant annet gir det deg frisk luft og sol (fylle opp D-vitamin lageret), er som oftest helt gratis og har ingen stengetid. 
 

PS: Ta med barna, de elsker å leke her!
 

For gratis treningsprogram til Tufteparken; send oss en mail på post@LSSP.no

Livsstilspedagogenes fysiske aktivitet på resept

Har du lyst til å bli med på vår ukentlige utetrening? Vi holder en times utetrening på Lambertseter Stadion hver torsdag. Vi går/jogger i 30 minutter mens vi prater og avslutter med 30 minutter styrketrening. Det stilles ingen krav til treningserfaring eller fysisk form. Alle er velkomne.

Tirsdager er det trening og Mammatrening i Lambertseter Kirke.
 

Vi ønsker deg en sporty uke med mye frisk luft, sol og glede!

Du finner oss på LSSP.no, Livsstilspedagogene på Facebook og instagram.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags