Ljan skole – barn hjelper barn!

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MittnobladAlle elevene løp for døve barn i Kenya

Onsdag 18. oktober løp alle barna på Ljan skole for tredje år på rad for å samle inn penger til en internatskole for døve barn utenfor Nairobi i Kenya. I år skulle barna skaffer penger til å kjøpe inn lekeapparater til skolen – det ga inspirasjon til å løpe totalt ca 1900 runder. I sum har barna over tre år løpt inn nesten 210 000 kroner takket være solid løpeinnsats og mange gavmilde sponsorer som betaler pr gjennomførte runde.

Barnas løp hjelper!

FAU ved Ljan skole står for gjennomføringen av løpet, i samarbeid med skolen, og i år stilte 18 voksne opp for å bidra til at løpet gikk knirkefritt av stabelen. De trengs for å være løypevakter, for å telle runder og for å registrere alle barnas løp etter at de har løpt sine tilmålte 8 minutter. Alle fikk en prikk på hånden for hver gjennomførte runde, og barna viste stolt frem prikkete hender etter løpet.

Uken før løpet kom leder for Deaf Aid, Marit Kolstadbråten, til skolen og viste alle barna hva de bidrar til gjennom sin innsats. De fikk se skolebygningen og brosteinen barna ved Ljan skole finansierte i 2015, de får se hvordan barna lever når de ikke er på skolen, og de lærer litt om hva som er likt og ulikt mellom skolene i Norge og Kenya. Mens barna samlet penger til lærebøker i fjor, er det altså lekeapparater som skal kjøpes inn for Ljans-pengene i år.

- Jeg blir like glad og stolt hvert år når jeg ser hvor ivrige barna vår er etter å løpe så mange runder som mulig, sier FAU-leder Hans Erik Bryhn.

- Det er ingen tvil om at de vet at en ekstra runde betyr mye for barna på Nyabondo-skolen vi støtter – og barna var klare på at de skulle sørge for at de skulle sørge for at det ble mange lekeapparater på internatskolen! I år hadde til og med 2 andreklassejenter solgt vafler til inntekt for skolen – det er utrolig rørende å se engasjementet de viser!

- Da vi startet opp i 2015 var vi i FAU enige om at barna våre hadde godt av å få lære litt mer om at ikke alle barn i verden er like heldige som de på Ljan – men også at vi alle kan gjøre en forskjell ved å engasjere oss og gjøre en liten innsats! Ingen kan hjelpe alle – men alle kan hjelpe noen! For de døve barna betyr skolegang alt – de kommer fra slummen og har stort sett ingen fremtid på grunn av sitt handicap. Nå får de utdanning, mat og en vei ut av fattigdommen – og de kan gi noe tilbake til samfunnet når de blir voksne! Vi setter enormt pris på innsatsen og vil takke alle barna som løp, alle frivillige som stiller opp og ikke minst alle sponsorer som bidrar!

Om prosjekt Nyabondo

Prosjekt Nyabondo ble startet i 2009 og skal finansiere en internatskole for døve barn utenfor Nairobi i Kenya. Første modul er bygget og ble åpnet i 2016. Byggingen skjer i regi av organisasjonen Deaf Aid. Hasle, Frydenberg og Nydalen skoler har også deltatt med penger til prosjektet.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags