Velkommen til møte i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtSeniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget inviterer til møte mandag 11. februar 2019 

Journalist og historieforteller Leif Gjerland holder foredraget "Oslo vender tilbake - gjenerobring av et «Nordens Pompeii» 

I Gamlebyen ligger Oslos «glemte» fortid som minner om byens utvikling fra en liten havn til Norges hovedstad fra 1314. Den ble begravet og glemt på 1600-tallet, og kalles derfor med rette for «Nordens Pompeii».

Nå står vi midt oppe i en gedigen gjenerobring av Middelalderbyen, en prosess som bl.a. historieformidler Leif Gjerland har vært aktiv i formidlingen av i drøyt 25 år.

Foredraget tar oss med inn i det spennende arbeidet der bl.a. gavlmaleri, bronedriving, Vannspeil og tilbakeført terreng gjør at det første Oslo sakte vender tilbake.

Mer om det som kan skje står å lese i et nylaget "Framtidsbilde for Oslo Middelalderby", som kan leses på nettsiden middelalder.no

Leif Gjerland er utdannet lærer og journalist. Han har tidligere vært informasjonsleder i Miljøbyen Gamle Oslo og informasjonssjef i Plan- og bygningsetaten.

I dag formidler han Oslos historie og byutvikling ved siden av jobben som informasjonssjef i Bydel Sagene.

I tillegg til å stå for byvandringer og holde foredrag har han skrevet flere bøker om Oslos historie og utvikling: Hvis slottet lå på Tøyen (2004), Oslos øyrike (2006), Navn i Oslo (2008), Østkanten (2010), Et lite stykke Oslo (2012), Oslo før (2013), Det var en gang i Oslo (2014) og Oslos elleve byer (2015).

Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien 15. Møtet begynner klokken 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl 12.30. Gratis inngang for medlemmer. Møtet er åpent for alle interesserte.

Vel møtt!

Vibeke Thue

Leder i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags