Medlemsbølge for SV i Oslo sør-øst

Mange frivillige stilte opp på valgkampaktiviteter for SV i fjor, uansett vær. Her er Tedd Urnes og Lilly Næss fra Nordstrand SV.

Mange frivillige stilte opp på valgkampaktiviteter for SV i fjor, uansett vær. Her er Tedd Urnes og Lilly Næss fra Nordstrand SV. Foto:

Av
DEL

Innsendt SV merker stor pågang fra folk som ønsker å engasjere seg for miljø og fordeling i bydelene Nordstand, Østensjø og Søndre Nordstrand. På ett år har medlemstallet økt med 24 prosent.

– Vi rir på en klimabølge og tjener på at stadig flere er bekymret for voksende økonomisk ulikhet, sier Ann Nordal i Østensjø SV.

Hvert år gjør Oslo SV opp regnskap for medlemsutviklingen i partiet, og tallene viser en kraftig medlemsvekst i de tre sørligste bydelene. Samlet medlemsvekst i Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand er på hele 24%. Totalt har SV nå 528 medlemmer i de tre bydelene, drøyt hundre medlemmer flere enn samme tid i fjor. Særlig er veksten høy i bydel Nordstrand der det nå er 35% flere medlemmer ved dette årsskiftet sammenliknet med året før. Dette er bydelen SV har hatt nest sterkest vekst i hele Oslo.

– Folk her i bydelen er opptatt av gode barnehager og skoler, av å jevne ut økonomiske forskjeller og å løse miljø- og klimakrisen. Jeg tror det er mye av grunnen til at vi opplever så sterk vekst, sier lokallagsleder Helene Bakkland i Nordstrand SV.

Lokallagene merker også mye sterkere engasjement blant frivillige og mange yngre kommer til. Dette gjorde utslag i valget i fjor der SV fikk en ekstra BU-medlem i alle de tre bydelene.

– Ikke bare har vi hatt en stor økning i medlemmer, men vi har generelt sett hatt en stor økning i folk som ønsker å bidra i lokallaget. Folk som ønsker å prøve seg i valgkamp, som tar på seg verv og som vil delta på møter og arrangementer i partiet. Jeg tror dette kommer av at flere ser at det å engasjere seg hjelper - det gjør at vi får til mer, sier Erlend Tynning Larsen, leder i Søndre Nordstrand SV.

Nordstrand SV fikk inn ett mens Søndre Nordstrand og Østensjø to medlemmer i bydelsutvalgene. Etter valget har SV også fått komitélederverv både i Østensjø og Søndre Nordstrand.

LES OGSÅ:

Dette er det nye bydelsutvalget i Østensjø

Dette er det nye bydelsutvalget på Nordstrand

MDG på lønnstoppen blant lokalpolitikere – nøktern livsstil har skapt formuen

Dette er de mest populære lokalpolitikerne

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags