Oslo møter Leeds – Leeds møter Oslo

I løpet av ukene har deltakerne fått prøvd seg på mange ulike aktiviteter, og  blitt godt kjent med hverandre.

I løpet av ukene har deltakerne fått prøvd seg på mange ulike aktiviteter, og blitt godt kjent med hverandre. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Innsendt Første august 2018 satt det 22 unge jenter i Leeds. Halvparten engelske og halvparten norske. Møtestedet var bygningen til den engelske jentegruppen - getawaygirls. Utvekslingen som skulle vare i to uker, besto av en uke i Leeds, og en uke i Norge. I løpet av disse to ukene skulle målet være å å lære, reise og bli kjent med hverandre - om hverandre.

Rommet delte seg helt naturlig mellom landene, som om det var en usynlig vegg som adskilte dem. Det eneste de hadde til felles der og da, var at de alle hadde meldt seg på turen.

Nå, nesten to uker senere, er veggen så godt som borte. Gjennom forskjellige aktiviteter og workshops, slik som yoga, fletting, shopping, sightseeing og diverse utflukter har veggen stadig blitt mindre.

Etter noen intervjuer er det også klart at den opplevelsen som står sterkest i minnet, er utflukten til Herd farm i Leeds. Ettersom gården tilbød både zipline og en tur på en gigantisk huske ble dette var en dag da grenser ble tøyd, samarbeidsånd ble kultivert og ikke minst nye vennskap ble stiftet.

Videre har kunst vært en rød tråd gjennom hele proskjektet, og i begge land har vi hatt utstillinger der vi har vist verkene våre. Collager, malerier, t-skjorter og leirfigurer er noen av tingene som har vært på programmet.

Likevel er det ikke bare utflukter og kunst som har bidratt til å bryte ned veggen - den beste tiden er ofte den som ikke står på planen. Innimellom aktiviteter lærer man språk av hverandre, spiller volleyball og er oppe sent om kveldene.

Da jeg spurte jentene om hva de forventet av utvekslingen, svarte alle at hovedgrunnen var at de ville møte nye mennesker. I løpet av disse to ukene tror jeg at alle - ikke bare har møtt andre jenter - men også fått venner iblant dem. I tillegg virker det som om alle har lært mye av hverandre, både på et kulturelt og personlig nivå.

Til slutt spurte jeg dem om hva de hadde likt best; Responsen varierte men alle som en svarte at det morsomste hadde vært å bli kjent med nye mennesker. Forventningene blitt nådd, til og med blitt overgått av enkelte.

Så har målet blitt nådd?

Etter hva jeg har sett, hørt, opplevd og blitt fortalt, virker det absolutt slik.

Info om prosjektet: 

Fra 1.-18. august har Manglerud ungdomshus i samarbeid med Getaway girls Leeds arrangert et utvekslingsprosjekt kalt «free to be me». I løpet av 2 uker har 22 jenter blitt kjent, besøkt hverandres hjembyer, drevet med kunstprosjekter og sport.

Utvekslingsprosjektet er finansiert av Erasmus +
 

Vil du vite mer om prosjektet? Les mer på Manglerud ungdomshus sin facebook eller instagram: https://www.facebook.com/Manglerud.Ungdomshus.Offisiell/

https://www.instagram.com/manglerudungdomshus/
 

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags