Ungdomskonsert for TV-aksjonen

Manglerud ungdomshus inviterer lørdag til konsert til inntekt for TV-aksjonen. Foto: Privat

Manglerud ungdomshus inviterer lørdag til konsert til inntekt for TV-aksjonen. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL
Ungdommen nå til dags er morgendagens stjerner, ble det sagt på Ungdommens kulturmønstring (UKM) tidligere i år. Men noen ungdom skal også stå bak disse stjernene og hjelpe dem å skinne. Og noen skal hjelpe helt vanlige folk.

Konsert med mening

Innsendt For drøyt to år siden bestemte klubbrådet på Manglerud ungdomshus seg for å arrangere en konsert med mening. De syns det var på tide at ungdomskonsertene ikke bare var for og av ungdom, men at de kunne bidra til noe større.

Dermed tok de kontakt med TV-aksjonen og la frem sin idé om en innsamlingskonsert til inntekt for landets største innsamlingsprosjekt. Dette resulterte i fjor i en flott konsert og mange fine mestringsopplevelser, både for de som stod på scenen og de som var arrangører. Og ikke minst fikk de samlet inn nær 3000 kroner til TV-aksjonen og UNICEF.

Satser høyere

Så stor var suksessen at klubbrådet i år har satt ned en egen arrangørgruppe som arbeider med å skape en enda bedre konsert enn i fjor. Målet er selvfølgelig å få flere publikummere, en bedre konsert og mer penger til TV-aksjonen. Derfor er også voksne invitert i år.

- Det er viktig å få voksne til å komme, sier de.

- De har mer penger, også er det fint om de kan komme å se på klubben og bli litt kjent. Mange tror nok at det er litt tøft miljø her, men det er det jo ikke.

De 12 ungdommene som i år arrangerer innsamlingskonserten vet å satse høyt. De har søkt midler fra ungdomsrådet for å få råd til å booke artister fra øverste hylle. Søknaden må ha vært overbevisende, for på scenen kommende lørdag står selveste Kaja Gunnufsen. En artist som flere ungdommer har foreslått nærmest på spøk, for dette trodde de ikke var mulig.

Gruppa har også jobbet med promotering, planlegging av konserten og teknisk kjøreplan. De har egne ansvarlige for backstage, kiosken, lys- og lyd-teknikk og selvfølgelig en innsamlingsansvarlig. Det er tydelig at erfaringene fra i fjor har gitt mye lærdom som de nå høster inn i rikt monn.  

Unge, men erfarne artister

Foruten store stjerner som Kaja Gunnufsen vil konserten by på unge artister fra nærområdet og våre nabobydeler. Vår egen Edvard Dahl Thoresen som var finalist i MGPjr. kommer selvfølgelig, det samme gør Eira Marriussen som har vært fylkesfinalist i UKM flere år og lista er lang.

Men først og fremst handler dette om å gjøre noe for en god sak.

I år går alle inntekter fra TV-aksjonen til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.

Barn og unge blir også rammet av dette når foreldre og omsorgspersoner blir stående på sidelinjen. Det er trist at mange har det sånn, og TV-aksjonen gjennom Kirkens Bymisjon ønsker å bekjempe dette.

Dette er verdier som klubbrådet, arrangørgruppa og hele Manglerud ungdomshus deler med Kirkens Bymisjon.

- Vi skal gjøre vårt for at det blir samlet inn masse penger, sånn at flere får hjelp å slippe å være ensomme, sier arrangørgruppa.

Konserten finner sted på Manglerud ungdomshus lørdag 20. Oktober.

Dørene åpner klokken 18.00. Konsertstart er klokken 18.30.

Arrangementet er åpent for alle, også voksne og det er gratis inngang.

LES OGSÅ: TV-aksjonen trenger din hjelp for et varmere samfunn

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags