Jublet for en smart start på 17. mai

Glade elever ved Karlsrud skole likte den gode 17.mai-frokosten

Glade elever ved Karlsrud skole likte den gode 17.mai-frokosten Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MittnobladKarlsrud skole ga elever, lærere og foreldre en god start på årets nasjonaldag.

– Vi startet dagen med påsmurte baguetter, grove sveler og oppkuttet frukt, fremfor kakene vi vanligvis har satt på bordet helt fra morgenen av. Både små og store satte pris på å få en god start på 17. mai. Is og kaker ble det uansett nok av ut over dagen, sier Linn-Jeanette Dyrhoff i arrangementskomiteen.

Grove vafler og sveler ble servert gjennom hele dagen, og da siste vaffelplate ble solgt, hadde de frivillige stekt om lag 400 vafler og sveler. Også smoothies, oppskåret frukt og påsmurte baguetter med ost og skinke stod på menyen på nasjonaldagen. Grove sveler og smoothies var blant bestselgerne gjennom hele dagen, noe som vitner om et populært tiltak.

Kø foran frokostbordet

Allerede fra 07.30 ble det servert frokost på Karlsrud skole. Elevene som skulle ned til sentrum for å gå i barnetoget foran Slottet, kunne dermed sikre seg et godt grunnlag for å holde koken hele dagen.

De minste – som tradisjonelt setter aller størst pris på 17. mai-isen – ga de grove svelene tommel opp. Maja i klasse 5B håper de blir servert neste år også.

– Det beste jeg spiste på 17. mai var sjokoladekake og sveler, smiler Maja.

Dagen forløp ellers «som normalt» på Karlsrud skole, og både pølser, is og morsomme leker for barna var en del av nasjonaldagsfeiringen.

Serverer gjerne enda flere neste år

Karlsrud skole hadde bestilt frokostmeny fra Tine. De vil gjerne være med å gi flere skoler en god start på nasjonaldagen neste år.

– Produktene i Smart Idrettsmat-porteføljen vår er et populært supplement i serveringen på idrettsarrangementer over hele landet. Målet er at lag og foreninger skal kunne tilby et bredt og variert utvalg av varer til sine deltakere og til publikum, og at det skal være enkelt og greit å bestille. At konseptet også brukes på for eksempel 17. mai-arrangementer slik som på Karlsrud er helt supert, og vi hjelper gjerne flere arrangementskomiteer med det samme neste år, sier prosjektleder Nina Elvestad i Tine.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags