Gå til sidens hovedinnhold

Til minne om Fred Johnny Osther

Artikkelen er over 3 år gammel
Minneord

Fred Johnny Osther døde 2. august. Han ble 77 år.

Norway Cup 2018 ble første turneringen på Ekebergsletta uten Fred Johnny. I alle år har han vært med på turneringen han selv grunnla.

Idrettspioneren Fred Johnny har blåst av siste kamp, men vi vet at idrettsglede skapes hver eneste dag som resultat av hans virke.

I 1957 meldte Fred Johnny seg inn i Bækkelagets Sportsklub, en klubb han selvfølgelig er æresmedlem av.

De første årene brukte han til å etablere guttehåndball i klubben. Idag er BSK fremdeles en ledende håndballklubb på herresiden, med medaljer i landets øverste divisjon.

Engasjementet for håndball resulterte i at Fred Johnny tok initiativ til Oslo Cup, som senere utviklet seg til å bli fotballturneringen Norway Cup.

Da BSK måtte runde av det tradisjonsrike Guttenes Holmenkollrenn lanserte Fred Johnny Oslo Cup. De frivillige som den gang ble med Fred Johnny på denne reisen ante neppe hva resultatet skulle bli. Fred Johnny så nemlig at Ekebergsletta var perfekt for å skape verdens største fotballturnering.

Etter å ha banket på mange dører og overtalt styret i BSK, fikk han i 1972 sendt ut de første invitasjonene til Norway Cup. Eventyret startet med innovasjonskraften til Fred Johnny.

 

De siste årene hadde han fremdeles nye ideer til banebrytende arrangementer. Engasjementet og kreativiteten hans var imponerende til det siste.

Da jeg ble leder i BSK tok han initiativ til flere samtaler for å lansere nye ideer. Slik ble han en mentor få kan skryte av å ha hatt.

Smilet i skjegget har stilnet. Ikke fordi en kamp endte med tap eller noen ikke trodde på hans ideer, men fordi reisen er over for «de ville ideers far».

LES OGSÅ:

Julenissen som grunnla Norway Cup

Oslonissen med de ville ideene

Norway Cup startet av nisse

Øystein Rikheim Sundelin

Styreleder, Bækkelagets Sportsklub / Norway Cup