Eldbjørg Hemsing til Nordstrand kirke

Eldbjørg Hemsing er en av våre fremste utøvere, og hadde sin solodebut som 11-åring med Bergen Filharmoniske Orkester.

Eldbjørg Hemsing er en av våre fremste utøvere, og hadde sin solodebut som 11-åring med Bergen Filharmoniske Orkester. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hun er en av Norges fremste musikkutøvere. Denne uken gir CD-aktuelle Elbjørg Hemsing en egen solistopptreden sammen med musikere fra NOR59 Kammerorkester.

DEL

mittnoblad - Jeg gleder meg stort til denne konserten, sier Eldbjørg Hemsing. Det er svært inspirerende å spille med de unge strykerne i NOR59, og være tett på og dele den musikalske lidenskapen deres.

Den etterspurte fiolinisten befinner seg for tiden i Abu Dhabi, hvor hun spiller flere konserter. Snart vender hun nordover igjen. Til Oslo. Nærmere bestemt Nordstrand kirke og Sentralen for å spille konsert sammen med NOR59-strykerne.

På programmet står bl.a. Dvorak symfoni nr 9 -Fra den nye verden, Overture til Barbereren i Sevilla av Rossini, og ikke minst Tsjaikovskij fiolinkonsert, med Hemsing som solist.

Favoritt til inspirasjon

-Tsjaikovskijs fiolinkonsert har vært et av favorittstykkene mine helt siden jeg var barn, forteller Hemsing. Den musikalske reisen i dette fantastiske stykket tror jeg vil gi felles inspirasjon både til meg og ungdommene i NOR59.

Konsertsamarbeidet er en del av Drømmekonsertene, et samarbeid mellom UNOF og Dextra, hvor ungdomsorkestre i Norge får støtte til å arrangere konsert med en toppsolist fra Dextra-stallen.

- Vi ønsket å gjøre en konsert med Hemsing fordi hun er en ung og svært spennende utøver som har noe helt eget, noe jeg tror kan passe veldig godt med våre unge strykere, sier dirigent og kunstnerisk leder i NOR59 strykeinstitutt, Thorn Magnus Reymert.

- Dette kommer til å bli et flott musikalsk møte, på et svært høyt nivå. Publikum kan virkelig glede seg, legger han til.

Stjernespekket

Konserten ledes av fiolinist Stefan Plewniak, som til daglig spiller i flere store europeiske orkestre, som Krakow-filharmonien, Kammeroper Köln og Amsterdam Symphony Orchestra. I tillegg til Hemsing og NOR59 kammerorkester, kommer blåsere fra storbandet The FeelHarmony.

Eldbjørg Hemsing er en av våre fremste utøvere, og hadde sin solodebut som 11-åring med Bergen Filharmoniske Orkester. Hun studerte med Boris Kuschnir i Wien, og har siden gjort seg bemerket både på den nasjonale og den internasjonale scenen, med et repertoar som spenner fra Beethoven til Dvořák, fra Grieg til Tan Dun.

Hun har samarbeidet med Tan Dun om en mengde prosjekter både i Europa og i Asia, og for tiden arbeider hun sammen med komponisten med et nytt verk som skal ha premiere i 2018. I mars ga Eldbjørg Hemsing ut debut-cd-en sin, med fiolinkonserter av Hjalmar Borgström og Dmitrij Sjostakovitsj, innspilt med Wiener Symphoniker og Olari Elts.

NOR59 Strykeinstitutt tiltrekker seg nærmere 130 strykere fra hele Oslo og ledes av fiolinist Thorn Magnus Reymert. Kammerorkesteret består av de eldste elevene som spiller på et svært høyt nivå, på tross av sin unge alder. De har, foruten en rekke prestisjetunge konserter, spilt inn to CD'er.

Konsertene settes opp 22. april i Nordstrand kirke og den 23. april på Sentralen.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags