Ny konsertserie i Ljan Menighetshus: Begeistringen sto i taket

KONSERT: Med Mozart, Grieg og Beethoven på programmet: Et tallrikt publikum kom for
å høre to erfarne pianister i Ljan menighetshus, Sigstein Folgerø og Christina
Kobb, her med konsertarrangør Tove Hemme mellom seg. Foto: Privat

KONSERT: Med Mozart, Grieg og Beethoven på programmet: Et tallrikt publikum kom for å høre to erfarne pianister i Ljan menighetshus, Sigstein Folgerø og Christina Kobb, her med konsertarrangør Tove Hemme mellom seg. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Innsendt Får ”Gåsehud”-konsertene konkurranse når Tove Hemme nå har startet en konsertserie i Ljan menighetshus?

Neida, ”Gåsehud” går på søndager, mens konsertene i Ljan menighetshus går på hverdager. 29. november sørget Tove Hemme for premiere, fullt hus og stor begeistring.

Urframføring av Mozart!

Et tallrikt publikum kom for å høre to erfarne pianister, Sigstein Folgerø og Christina Kobb. De spilte verker av Mozaert, Grieg og Beethoven. De to pianistene fikk sammen og hver for seg utfolde seg på et flygel som var nyoverhalt for anledningen.

Og publikum fikk bl.a. oppleve en urframføring! En hel Mozart-symfoni ble for første gang framført i en transkripsjon for klaver, utført av Folgerø som selv framførte verket for et imponert publikum. Publikum ble overrasket og fikk en sterk musikkopplevelse.

Konserten åpnet og ble avsluttet med sprelsk og fornøyelig firhendig spill, først Mozart og til slutt Grieg. Christina Kobb spilte en sonate av Mozart som sikkert mange har prøvd seg på som barn. Så fulgte Mozarts symfoni nr. 40 i g-moll, et kjent og avansert verk i ny drakt. Hele Beethovens såkalte måneskinnssonate ble innlevende og virtuost framført av Kobb. Folgerø ga oss iørefallende kantater av Bach i allerede eksisterende transkripsjoner for klaver. Og Kobb leverte stemningsfull nattmusikk av Chopin.

Til slutt ble publikum grundig gjenoppvekket med norske danser av Grieg.

Det er en utfordring å framføre så mye velkjent musikk som vi fikk høre denne kvelden. Men kunstnerne evnet å tilføre musikken nytt liv. De kunne også snakke for seg og hadde inspirerende innfallsvinkler til materialet.

Det gamle ”konserthuset” er solgt

Tidligere har ”konserthuset” på Ljan vært Toves Hemmes egen villa. Den er nå solgt; men hun har slått rot på Ljan og vil tydeligvis skape miljø i distriktet som før.

I samarbeid med Ljan kirke fortsetter hun som idealistisk konsertarrangør. Kirken stiller med lokalet. Hun skaffer kunstnere og sørger for enkel bevertning. Hun var spent denne kvelden. Ville publikum fremdeles komme? Kvelden var dessuten beksvart og slapsete. Det brydde ikke publikum seg noe om.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags