Bli med på sopptur!

Bli med på sopptur med en soppekspert.

Bli med på sopptur med en soppekspert. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Mittnoblad Hvilke sopper er gode å spise, og hvilke bør du styre unna? Bli med på sopptur søndag 15. oktober ledet av Norges sopp- og nyttevekstforbund og lær av en ekspert!

Soppsesongen i Norge er kort og intens. Mye tyder på at flere arter kommer tidligere enn før, men det er fortsatt SOPPtember som gjelder. Sesongen varer helt fram til frosten kommer, men det blir stadig færre arter å finne. Desto mer spennende er da de soppene som faktisk liker det kaldere været. Soppturen går i nærområdet til senteret og vi plukker med oss det vi finner, både spiselige og ikke-spiselige arter. Så gå vi etterpå gjennom fangsten på senteret, ute hvis det er fint vær, inne hvis det er dårlig, og ser på kjennetegnene. Vi håper vi kan finne noe matsopp, men garanterer ihvertfall at du skal lære noe om sopp generelt som du kan bruke neste gang du er på tur.

Turleder: Pål Karlsen (932 24 377, pal@lopta.no)

Turen starter kl. 12.30 fra Besøkssenter våtmark Oslo i Enebakkveien 278. Senteret vil være åpent 12.00-15.00 og servere vafler/sveler og kaffe.

Arrangementet holdes på Besøkssenter våtmark Oslo, avdeling Østensjøvannet, Enebakkveien 278b.

Hver søndag ut oktober vil det være åpen dag på besøkssenteret på Bakkehavn.

Velkommen!

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags