En grønn møteplass for alle

GRØNN OASE: «Mangfold er en styrke i samfunnet, i nabolaget, på tallerkenen og i naturen», sier Ellen Marie Hansen. Sammen med Oasen, Norsk Folkehjelp sitt prosjekt for å styrke fellesskapet mellom kvinner på tvers av nasjonalitet og språk, la aktivitetskafeen til rette for en sunn søndag i solen.

GRØNN OASE: «Mangfold er en styrke i samfunnet, i nabolaget, på tallerkenen og i naturen», sier Ellen Marie Hansen. Sammen med Oasen, Norsk Folkehjelp sitt prosjekt for å styrke fellesskapet mellom kvinner på tvers av nasjonalitet og språk, la aktivitetskafeen til rette for en sunn søndag i solen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt Barn og mødre fra Iran, Somalia, DR Kongo og nærmiljøet tok turen til Bekkelagstunet for å lage gresskarlykter og spise suppe sammen i høstsola.

Hver familie fikk velge et gresskar og utdelt nødvendig redskap, før den lokale matentusiasten Ellen Marie Hansen ga en grundig innføring i hvordan lykter lages og hva innmaten kan brukes til. Ingenting skal kastes.

Ellen Marie Hansen brenner for mangfold på alle livets arenaer og har tro på at engasjerte mennesker kan utrette store ting sammen.

- Mat og måltider er en ypperlig inngang til møteplasser mellom folk. Jeg elsker mat og matopplevelser og det å dele måltider og kokeglede med folk, ikke minst «småfolket» blant oss, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet)

BEDRE ENN GODT - Det er gøy å se at barna er mer ivrige på å dra opp egenproduserte gulrøtter enn å få godteposer i bursdag, sier daglige leder i aktivitetskaféen, Tillik M.M. Haustveit. Saga Bleasdale-Nøsterud (2) er fornøyd med dagens fangst.

BEDRE ENN GODT - Det er gøy å se at barna er mer ivrige på å dra opp egenproduserte gulrøtter enn å få godteposer i bursdag, sier daglige leder i aktivitetskaféen, Tillik M.M. Haustveit. Saga Bleasdale-Nøsterud (2) er fornøyd med dagens fangst. Foto:

Sol og samhold

Bekkelagstunet kultur og aktivitetskafé har skapt en grønn møteplass for vennskap og kunnskap på tvers av generasjoner og bakgrunn. Det har de klart takket være midler fra Bymiljøetaten til urbant landbruk, og stort engasjement fra nærmiljøet.

Skoleklasser, barnehage, foreldre og besteforeldre har sådd og plantet. Med god hjelp av frivillige vanningsvakter klarte de å skape en grønn oase og en frodig nyttehage. Den er drevet etter økologiske prinsipper og hagen har vært åpen for alle.

(Saken fortsetter under bildet)

SOL I SINN: «Yoga er en oppdagelsesreise i våre egne kropper og sinn, og en god praksis og gir både styrke, mykhet og balanse til hele systemet» sier yogalærer Elin Høyland. Hun praktiserer og formidler yoga for barn og voksne på Bekkelagstunet.

SOL I SINN: «Yoga er en oppdagelsesreise i våre egne kropper og sinn, og en god praksis og gir både styrke, mykhet og balanse til hele systemet» sier yogalærer Elin Høyland. Hun praktiserer og formidler yoga for barn og voksne på Bekkelagstunet. Foto:

Mat og minner

Hagen har også hatt gleden av å få sykehjem på besøk.

- Det var sterkt å se hvordan kornblomst, ringblomst og blomkarse kan fremkalle minner og glede, mens unge og voksne undret seg over at noen blomster er spiselige og kan pynte opp salaten, sier hagesjef Tone Fried Torstensen.

Aktivitetskaféen har fått støtte fra Gjensidigestiftelsen til å holde utendørs kurs i sunn, kul mat og restefest, og bruk av råvarer i sesong. De har som mål å kunne bruke mest mulig selvdyrkede råvarer i kursene, kortreist fra hagen. Skoleklassene som hadde sådd og plantet kom tilbake for å høste gulrøtter, gresskar, rødbeter og urter.

LES OGSÅ:

I år kan du ta julebadet på Bekkelagsbadet

- En åpen dør for alle som vil komme

(Saken fortsetter under bildet)

ET EVENTYR: Elever ved Nedre Bekkelaget skole plantet et lite frø før sommeren. Da ferien var over fikk de seg en overraskelse. Agnes Wilhelmsen Nielsen, Elise Brandt Haustveit og Selma Mynthe Hofbauer fikk oppleve hagens magi.

ET EVENTYR: Elever ved Nedre Bekkelaget skole plantet et lite frø før sommeren. Da ferien var over fikk de seg en overraskelse. Agnes Wilhelmsen Nielsen, Elise Brandt Haustveit og Selma Mynthe Hofbauer fikk oppleve hagens magi. Foto:

Hage og hygge

Bekkelagstunet kultur og aktivitetskafé har hatt et tett samarbeid med skole og barnehage, både fra nærmiljøet og Grønland.

Rawafid Shahad, rektor for de 80 innvandrerkvinnene som får tur, trening og undervisning på Bekkelagstunet, har besøkt hagen ofte.

- Jeg synes det vi har fått til sammen er helt supert! Lærere, elever og barn får være aktive og sosiale ute i naturen. Det er både spennende og viktig for oss. Det er ikke mange steder vi får oppleve å plante og spise egen mat, eller trene sammen i felleskap, sier hun.

- Nå som hagen er på hell og vi sier hallo til vinteren, vil vi legge til rette for andre morsomme aktiviteter for alle, sier daglig leder Tillik M. M. Haustveit med et stort gresskarsmil under armen.

LES OGSÅ: Nå blir det liv på Bekkelagstunet

Karin Beate Nøsterud

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags