Nordstrand hagelag har dugnad, deler stauder og bytter planter på Nordseter gård

Alunrot - humlene elsker den

Alunrot - humlene elsker den Foto:

Av
DEL

InnsendtÅ delta på en dugnad har mange en liten allergi mot – det er noe som føles litt påtvungent. Men plantedugnad er slett ikke så slitsomt som mange tror – er vi mange nok går arbeidet som en lek. Og det å håndtere plantene – skikkelig hands-on-arbeid – er lærerikt og interessant.

På denne dugnaden skal vi blant annet dele dagliljer; de er vårblomstrende og derfor deler vi dem på sensommeren. Da har de lagret mye god næring ila sommeren – som har vært superfin for stauder i år, passe med sol og passe med naturlig vann fra oven.

Kommer du, vil du kunne få med deg noen avleggere av disse fine, duftende dagliljene som er ”født og oppvokst” i distriktet vårt. Har du selv planter du vil bytte med andre, pass på at de ikke har med seg snegler og at de ellers er friske. Ha dem i en potte med jord, eller pakk røttene inn i vått avispapir.

Andre planter vil også være tilgjengelig, blant andre den populære alunroten (Heuchera) som tiltrekker seg pollinerende insekter.

Velkommen til Nordseter gård tirsdag 27. august klokken 18.
 

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags