Nordstrand Arbeiderparti med godt besøkt årsmøte i nytt bydelshus

Av
DEL

Innsendt Årsmøtet i Nordstrand Arbeiderparti ble holdt 25. februar i flunkende nytt bydelshus. Det manglet en del inventar, men det var ingen mangel på fremmøtte – arrangørene slapp opp for sakspapirer til alle medlemmene.

Forslagene til årsmøtet viste stor variasjon. Oppgradering av vitensentre, oppretting av næringsråd på Nordstrand og andre bydeler i Oslo, tiltak for å redde fastlegeordningen og samarbeid mellom ulike politiske nivåer var noen av temaene på forslagene som ble vedtatt og videresendt til Oslo Arbeiderpartis årsmøte 20.-21. mars.

Debatt om APs avveininger mellom klima- og næringslivspolitikk

Terje Lien Aasland, APs stortingsrepresentant fra Telemark, innledet til debatt. Han er nestleder i Næringskomiteen og tidligere nestleder i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Han orienterte med stort engasjement om den politiske situasjonen på Stortinget etter de siste endringene i regjeringen, og inviterte til en nødvendig debatt om de konkrete avveiningene Arbeiderpartiet må gjøre i feltet mellom klima- og næringspolitikk. Hvordan skaper vi overgangen til et utslippsfritt samfunn? Hva skal vi leve av etter oljen? Hvordan skaper vi nye arbeidsplasser? På hvilken måte er næringspolitikk relevant for et Arbeiderparti på Nordstrand?

Nytt styre i Nordstrand Arbeiderparti

Nytt styre i bydelspartiet ble valgt. Asbjørg Javnes Lyngtveit ble gjenvalgt som leder, det samme ble sekretær Elisabeth Gammelsæter, kasserer Tone E. Kleven, styremedlemmene Jardar E. Flaa, Anne Nyeggen og Eivin Sundal. Nye styremedlemmer som representerer den yngre garde er Asgeir Rolf Kråkenes og Ella Fyhn. Ella er også ny leder av Nordstrand AUF. Fra de fire lokallagene på Nordstrand ble Tone Lise Aunan, Lambertseter Arbeidersamfunn, Rune Tokle, Simensbråten-Ekeberg Arbeidersamfunn, Cecilie Foss, Bekkelaget Arbeiderparti og Miert S. Lindboe, Nordstrand Arbeiderpartilag, gjenvalgt.

Årsmøter i tre lokallag samme kveld

Tidligere samme kveld hadde også tre av Nordstrand Arbeiderpartis fire lokallag sine årsmøter i det nye bydelshuset. Her ble lederne gjenvalgt: Asbjørg Javnes Lyngtveit (Nordstrand), Cecilie Foss (Bekkelaget) og Tone Lise Aunan (Lambertseter). Det fjerde lokallaget (Simensbråten-Ekeberg) holdt sitt årsmøte uken etter. Her ble Rune Tokle gjenvalgt som leder.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags