Orgelkonsert med domorganist Kåre Nordstoga

NYTT ORGEL: Søndag 11. november er det konsert for å markere innvielsen av Nordstrand kirkes nye orgel. Foto: Petter Mohn

NYTT ORGEL: Søndag 11. november er det konsert for å markere innvielsen av Nordstrand kirkes nye orgel. Foto: Petter Mohn

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL
NORDSTRAND: Søndag 11.11. klokken 19.00 er det orgelkonsert i Nordstrand kirke. Konserten markerer innvielsen av det nye orgelet i kirken.

Innsendt  

Domorganist Kåre Nordstoga skriver følgende om konserten:

"Programmet inneholder et stort spekter av hva som kan spilles på det nye orgelet, alt fra J.S. Bachs monumentale Fantasi i g-moll til norske folketoner, som ofte er et slags ekko av den europeiske barokkmusikken. Orgelet gir også muligheter for musikk fra de franske katedraler, og i uka etter allehelgensdag passer det å ta med et par stykker fra Messiaens store syklus om livet etter døden «Les Corps Glorieux», før avslutningen av selveste Charles Marie Widor som virkelig setter orgelet på prøve. Ved denne orgelinnvielsen er det også spesielt hyggelig å ta med en av Arild Sandvolds komposisjoner, variasjonene over «Eg veit i himmerik ei borg». Domkantor Arild Sandvold bodde på Bekkelagshøgda et langt liv, og som komponist etterlot han seg noe av den fineste orgelmusikken som er skrevet her til lands."

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags